Απότομη αλλαγή του καιρού τις επόμενες μέρες

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Αλλάζει ραγδαία ο καιρός τις επόμενες μέρες. Εντυπωσιακή πτώση θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία ενώ παράλληλα η έλευση της αφρικανικής σκόνης θα συνοδευτεί και από λασποβροχές.

Όπως αναφέρει ο μετωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, αναμένεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας η οποία σε ορισμένες περιοχές θα φτάσει ακόμα και τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Λασποβροχές θα σημειωθούν την Τετάρτη και το Σάββατο, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Τέλος ο μετεωρολόγος κάνει λόγω για ισχυρούς ανέμους οι οποίοι την Τετάρτη θα φτάσουν τοπικά ακόμα και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί τις επόμενες ημέρες στη χώρα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του, «δεν θα μπορούσε να κρατήσει τόσο πολύ αυτός ο ιδιαίτερα ζεστός καιρός, όπου σήμερα είχαμε 28 με 30°C ακόμη και στην Ορεστιάδα και τη Φλώρινα. H πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξεως των 10 περίπου βαθμών, ενώ σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδος ακόμη και περισσότερο».

Στην τάση του καιρού οδεύοντας προς το Πάσχα, ανέφερε ότι «θα έχουμε βροχές, κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, από συστήματα που δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια».

Αναλυτικά η ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ:

«Σταδιακή και αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες και από την ερχόμενη Πέμπτη θα επανέλθουμε σε κανονικές τιμές για την εποχή, δηλαδή σε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 20°C.

– Δεν θα μπορούσε να κρατήσει τόσο πολύ αυτός ο ιδιαίτερα ζεστός καιρός , όπου σήμερα είχαμε 28 με 30°C ακόμη και στην Ορεστιάδα και τη Φλώρινα. H πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξεως των 10 περίπου βαθμών, ενώ σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδος ακόμη και περισσότερο.

– Στην τάση του καιρού οδεύοντας προς το Πάσχα, θα έχουμε βροχές, κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, από συστήματα που δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Μέρα με την ημέρα θα σας ενημερώνουμε υπεύθυνα για την εβδομαδιαία εξέλιξη του καιρού και την τάση του».

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια

Καλημέρα!Εντυπωσιακή θα είναι η πτώση του υδραργύρου τις επόμενες ημέρες.Μέχρι το Σάββατο και σταδιακά η πτώση θα είναι της τάξης των 16 βαθμών!Επίσης την Τετάρτη (λασποβροχές) και το Σάββατο έρχονται οι πολυπόθητες βροχές κυρίως για τη δυτική Ελλάδα ,τη βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.Ακόμη αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τρίτη και την Τετάρτη ενώ πολύ ισχυροί θα πνέουν οι νοτιάδες την Τετάρτη στο Αιγαίο (7-8 μποφόρ).Ακολουθούν παραδείγματα πτώσης της θερμοκρασίας σε 5 πόλεις καθώς και ο χάρτης με τη μεταφορά της Σαχαριανής σκόνης.

«Έρχεται έντονο επεισόδιο» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Για έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης από αύριο.

Τις δύο αυτές ημέρες (Τρίτη και Τετάρτη) στη χώρα μας αναμένονται έντονες λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Η σκόνη θα επιμένει σε μεγάλες συγκεντρώσεις και πυκνότητες λόγω της μέτριας έντασης των ανέμων δημιουργώντας προβλήματα στην ορατότητα.

Το Σαββατοκύριακο αναμένονται αρκετές βροχές καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη ενώ πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

dnews

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content