Απεργία Θήβας: Μέλη συντονιστικής επιτροπής αγροτών και εκπρόσωπος σωματείου φυλακών απεξάρτησης Ελεώνα στον αγώνα!

Η παρουσία των συντονιστών των αγροτών των μπλόκων  της Θήβας Κώστα Καφέ, Παπαδάκη Κώστα,, και του εκπροσώπου του σωματείου φυλακών απεξάρτησης Ελεώνα , Αδριανός Νίκος,  στην απεργιακή κινητοποίηση  στη Θήβα σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2024, στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων, αντιπροσωπεύει τη συνολική κοινωνική και πολιτική ανησυχία που υπάρχει στον τοπικό και ευρύτερο κοινωνικό χώρο.

Στη φωτογραφία οι συντονιστές αγροτών των μπλόκων της Θήβας με τον Δήμαρχο Γεώργιο Αναστασίου και εκπρόσωπος σωματείου φυλακών Ελεώνα

Οι συντονιστές των αγροτών είναι εκεί για να εκφράσουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του αγροτικού κλάδου.

Η παρουσία τους σε μια απεργία στη Θήβα αποδεικνύει ότι οι διαμαρτυρίες και οι αγώνες δεν αφορούν μόνο συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα, αλλά αντιπροσωπεύουν τον γενικό αγώνα για δικαιοσύνη, ισότητα και βελτίωση των συνθηκών ζωής για όλους τους πολίτες.

Η πλατεία των Αγίων Θεοδώρων γίνεται έτσι ένας χώρος συνάντησης και διαμαρτυρίας, όπου οι φωνές των διαφόρων κοινωνικών ομάδων συγκλίνουν για να ακουστούν και να ενισχυθούν από την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των υπολοίπων.

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο «ΑΠΚΟ – ΜΟΡΝΟΣ», το Συνδικάτο Οικοδόμων Θήβας, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θήβας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θήβας όπως και άλλοι φορείς και σύλλογοι της πόλης ένωσαν τις φωνές τους.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου αφού χαιρέτησε την μεγάλη κινητοποίηση, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι οι Απεργίες θα έπρεπε να είναι σαν «μεγάλες γιορτές» αγώνα και διεκδίκησης, όμως η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση λαμβάνει στοιχεία ενός «ιδιότυπου μνημόσυνου» καθώς σαν σήμερα, πριν από ακριβώς ένα χρόνο, σημειώθηκε το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τις ζωές συνανθρώπων μας εξαιτίας της αμέλειας και της ακηδίας των ιθυνόντων, τονίζοντας ότι η τραγωδία αυτή δεν πρέπει να ξεχαστεί, ακόμα και αν πάρει χρόνο έως ότου αποδοθεί δικαιοσύνη.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content