Απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας στο δημοσίευμα του Ηλία Τραμπάκουλου

Απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας στο δημοσίευμα του Ηλία Τραμπάκουλου

Σε συνέχεια της καυστικής ανακοίνωσης του Ηλία Τραμπάκουλου, έρχεται η Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας να μεταφέρει και τη δική της πλευρά στο πως εξελίχθηκαν οι συζητήσεις με το συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στην Θήβα.

Με βάση τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες, οι συζητήσεις ξεκίνησαν από τον Ηλία Τραμπάκουλο κι όχι το αντίθετο. Επιπλέον ο κ. Τραμπάκουλος άφησε ως τελευταία του επιλογή για συνεργασία τη Λαϊκή Συσπείρωση. Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει ότι από την πλευρά του Τραμπάκουλου ήταν προαπαιτούμενο η αλλαγή ονόματος του συνδυασμού για να συνεργαστούν.

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας συγκροτήθηκε τους προηγούμενους μήνες στη βάση ανοιχτών διαδικασιών και συγκεκριμένου καλέσματος που απευθύναμε προς το λαό του Δήμου. Στόχος μας ήταν και εξακολουθεί να είναι, η συσπείρωση όσο το δυνατό περισσότερων απλών αγωνιστών, ώστε να διεκδικήσουμε τη δημοτική αρχή.

Ήδη μέχρι σήμερα πολλές δεκάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, έχουν στελεχώσει το ψηφοδέλτιό μας, το οποίο αποτυπώνει τη συσπείρωση πλατιών δυνάμεων.

Για εμάς «κλειδί» για να αλλάξουν τα πράγματα είναι ο ίδιος ο κόσμος, όσοι αγωνίζονται και προβληματίζονται, όχι οι συγκολλήσεις παραγόντων.  

Στην προσπάθειά μας αυτή, δεν είχαμε καμία ανάμειξη στις επανειλημμένες παρασκηνιακές συναντήσεις και συνδιαλλαγές μεταξύ των επικεφαλής ΟΛΩΝ των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων, που έγιναν κι ενδεχομένως συνεχίζουν. Οι συναντήσεις αυτές κατέληξαν σε τεχνητές συγκολλήσεις ομάδων και παρατάξεων σχεδόν αποκλειστικά με βάση ατομικά ανταλλάγματα, χωρίς καμία αναφορά σε θέσεις και κυρίως στην κατάσταση που επικρατεί επί πολλά χρόνια στο Δήμο Θηβαίων, ή το πώς αυτή θα αλλάξει υπέρ του λαού του Δήμου.

Στη βάση αυτή – και προς απάντηση όσων δημοσιεύει ο πρώην επικεφαλής της απερχόμενης παράταξης «Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης» -, εκτιμήσαμε ως ευκαιριακή και παρελκυστική την «πρόταση συνεργασίας παρατάξεων» που μας έγινε από τον ίδιο μόλις 12 ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων, η οποία έθετε και ως όρο την αλλαγή του τίτλου του συνδυασμού μας.

Εξάλλου, και οι ίδιοι που μας απηύθυναν την «πρόταση» ομολόγησαν ότι αυτή αφορούσε στην ουσία τεχνητή συγκόλληση και όχι ουσιαστική συνεργασία, όπως και ότι «δεν καίγονται» να εκλεγεί δήμαρχος ο επικεφαλής του συνδυασμού μας.

Αν και δε φέρουμε καμία ευθύνη, μας προβληματίζει έντονα η μεταγραφή σειράς παραγόντων της συγκεκριμένης παράταξης προς τους αντίπαλους συνδυασμούς που στηρίζονται πολιτικά από τη ΝΔ, τάση η οποία πιθανά θα συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες.

Με βάση τα παραπάνω, το να αποκρύπτονται οι συνδιαλλαγές με τις άλλες παρατάξεις, το να μη γίνεται επίσημα λόγος για τις μεταγραφές πολλών στελεχών στους συνδυασμούς των Αναστασίου – Στάικου, αλλά να δίνεται επιλεκτική δημοσιότητα σε μία «πρόταση» που στην ουσία έκανε την ανάγκη φιλοτιμία, επιβεβαιώνει ότι αυτή έγινε για να δημιουργηθούν τεχνητά εμπόδια στην ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων γύρω από το συνδυασμό μας. Ο οποίος εκ των πραγμάτων αποτελεί τη μόνη εναλλακτική απέναντι στο συντηρητικό δίδυμο Αναστασίου – Στάικου.

Έχουμε αδιάρρηκτο μέτωπο απέναντι στους άλλους δύο συνδυασμούς, οι οποίοι μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, φέροντας ακέραιη την ευθύνη για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο μέτωπο έχουμε απέναντι στις πολιτικές που μετατρέπουν διαχρονικά τους δήμους σε υποχείρια του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων. Η αντιπαράθεσή μας αυτή δε χωράει ούτε αστερίσκους ούτε υποσημειώσεις.

Γνωρίζουμε καλά ότι στην παρούσα συγκυρία είναι κρίσιμο τι θα πράξουν οι συμπολίτες μας που πολιτικά αισθάνονται προοδευτικοί.

Για το λόγο αυτό έχουμε απευθύνει πρόταση υποψηφιότητας σε δεκάδες συνανθρώπους μας με τους οποίους έχουμε επαφή, αρκετοί εκ των οποίων έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια.

Καλούμε λοιπόν κάθε προοδευτικό άνθρωπο που θέλει να συμβάλει στον αγώνα για να γυρίσει σελίδα ο Δήμος μας, ανεξάρτητα από την πολιτική του προέλευση, στο βαθμό που συμφωνεί με το κάλεσμα μας, να συστρατευθεί στο ψηφοδέλτιό μας.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content