Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα: οι αιτήσεις για αλλαγή

Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr, όπου οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την επιδότηση αγοράς ηλιακού θερμοσίφωνα του προγράμματος Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα.

Το πρόγραμμα θα καλύπτει έως και το 60% του κόστους απόκτησης ηλιακού θερμοσίφωνα και οι επιδοτήσεις θα είναι κλιμακωτές με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Όπως σημείωσε ο Μπάμπης Καούκης, γενικός σύμβουλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών, «είναι πάρα πολύ καλό το πρόγραμμα. Δεν είναι και πολλά τα χρήματα, αλλά είναι και καλό και για τη χώρα μας και την οικονομία, για την ενέργεια. Οι αιτήσεις θα γίνουν μέσα από την πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr».

Σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η δράση τόνισε ότι «οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, ενώ η επιδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα θα είναι 60% και η επίδοση θα είναι κλιμακωτή, με βάση το εισόδημα και αυτή θα δίνεται με voucher».

Σύμφωνα με τον κ. Καούκη ένα μέλος της οικογένειας θα κάνει την αίτηση σημειώνοντας πως το πρόγραμμα αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και η επιδότηση θα φτάνει έως και τα 1.000 ευρώ. Επομένως, μια τετραμελής οικογένεια που χρειάζεται έναν ηλιακό 160 λίτρων, θα μπορεί να τον αποκτήσει μέσω του προγράμματος από 800 ευρώ που είναι ο μέσος όρος τιμών, στα 320 ευρώ.

Εκτός από την οικονομική ωφέλεια για τους δικαιούχους, είναι σημαντικό ότι το πρόγραμμα θα προσφέρει και εξοικονόμηση ενέργειας. Από τον 1ο κύκλο του προγράμματος αναμένεται να ωφεληθούν 150.000 νοικοκυριά.

Ο κ. Καούκης ανέφερε, επίσης, ότι «είναι πολλά νοικοκυριά ακόμα που έχουν ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και μπορούμε να διαλέξουμε μία οικία ή την κανονική, είτε δευτερεύουσα και για τη δευτερεύουσα οικία μας, που είναι ένα εξοχικό, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε δωρεάν».

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content