Αγιασμός Κέντρου ημέρας “Αγία Ειρήνη” στη Χαλκίδα

Αγιασμός Κέντρου ημέρας “Αγία Ειρήνη” στη Χαλκίδα 

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 10 το πρωί, έγινε ο αγιασμός για την έναρξη του φετινού κύκλου προγραμμάτων του Κέντρου Ημέρας «Αγία Ειρήνη» στη Χαλκίδα, μαζί με αγαπημένα πρόσωπα ωφελούμενων και φροντιστών της δομής. 

Με θερμές ευχές, ο πατέρας Ηλίας, πρωτοπρεσβύτερος της ενορίας του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, μας ευχήθηκε να μας περιθάλπει στα φτερά του ο θαυματουργός Αρχάγγελος Μιχαήλ, καθώς ένα θαύμα συνδέεται με την ημέρα αυτή, όταν, σε κάποιο μέρος της Φρυγίας όπου η γη ανέβλυζε αγιασμένο νερό, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ προστάτευσε ένα νέο ασκητή. 

Οι ωφελούμενοι, περιέγραψαν οι ίδιοι το κέντρο μας στον πατέρα Ηλία, αναφερόμενοι σε συναισθήματα και εμπειρίες τους, καταθέτοντας ότι έχουν βοηθηθεί πολύ, ότι έχουν ξεπεράσει τη μελαγχολία και τη μοναξιά, ότι περιμένουν με χαρά την ώρα να έρχονται κι ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι από τις σχέσεις τους με το προσωπικό. Ο πατέρας Ηλίας, απάντησε ότι χάρηκε πολύ που το Κέντρο μας σαν οικογένεια και σαν εκκλησία κι ότι είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίζουμε όλοι αυτή τη γενιά των ανθρώπων που έχουν προσφέρει τόσα πολλά στη χώρα μας. Για όλους τους παραβρισκόμενους ήταν μια όμορφη και συγκινητική ημέρα.

Η REMIND-Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας, υλοποιεί τη νέα Μονάδα Ψυχικής Υγείας για την εξειδικευμένη ημερήσια θεραπευτική φροντίδα των ατόμων με άνοια στην περιοχή της Χαλκίδας, Κέντρο Ημέρας «Αγία Ειρήνη», μετά από 14 χρόνια συνεχούς εθελοντικής προσφοράς και συνηγορίας για τη «χρυσή ηλικία». Η νέα δομή, στεγασμένη σε σύγχρονα εξοπλισμένο χώρο που παραχωρείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υποδέχτηκε τους ωφελούμενους στο νέο χώρο της το Μάιο του 2023. Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», παρέχονται δωρεάν, ψυχοεκπαίδευση και ολοκληρωμένη φροντίδα στα άτομα με άνοια και προγράμματα που εστιάζουν στα θέματα πρόληψης, την ευεξία και ποιότητα ζωής καθώς τα μεγαλύτερα άτομα ωριμάζουν. Αυτό που κάνει τη δομή να ξεχωρίζει είναι ο ενδυναμωτικός χαρακτήρας των υπηρεσιών, οι αρχές της προσωποκεντρικής φροντίδας, οι ευκαιρίες των ωφελούμενων να συμμετέχουν στο σχεδιασμό των υπηρεσιών και η διείσδυση του φορέα στην τοπική κοινότητα μέσα από μια ποικιλία διαγενεακών δράσεων και δράσεων συνηγορίας που εμπλέκουν, λειτουργούς, επαγγελματίες και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Η νέα δομή της REMENID-Alzheimer Χαλκίδας, είναι ένα παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνουν τα μέλη της κοινότητας όταν είναι ενημερωμένα και όταν αξιοποιούν τις γνώσεις και την εμπειρία από τον εθελοντισμό.

Η δομή, στεγάζεται επί της οδού Τσιριγώτη 14 στη Χαλκίδα, στον 1ο όροφο. Το ωράριο λειτουργίας είναι 8.00-16.00 (καθημερινά, εργάσιμες ημέρες). Το Κέντρο Ημέρας, στελεχώνεται από: Επιστημονικά Υπεύθυνο Κοινωνικό Λειτουργό, επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, Ψυχίατρο, Γυμνάστρια, Νοσηλεύτρια και Υπαλλήλους Διοίκησης και Γενικών Καθηκόντων. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. Γίνονται δωρεάν έλεγχοι μνήμης. Ραντεβού κλείνονται μέσω του τηλεφώνου 2221181071 ή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected].

Ενόψει του Σεπτεμβρίου ως Παγκόσμιου Μήνα Ευαισθητοποίησης για τη Νόσο Alzheimer, ο φορέας έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Επίσης, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 7.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας στη Χαλκίδα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα δράσεων: www.alzheimer-chalkida.org και FB @AlzheimerChalkida. 

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content