Ξεκινούν εργασίες στην Αντίκυρα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 Ξεκινούν εργασίες στην Αντίκυρα Βοιωτίας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και προχωρά στην υλοποίηση του έργου:  «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΡΗΠΙΔΟΤΟΙΧΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ», αρχικού προϋπολογισμού 37.000 ευρώ. 

Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση του κρηπιδότοιχου, που έχει καταρρεύσει λόγω υποσκαφής της βάσης του από τον κυματισμό της θάλασσας. Στην θέση του παλαιού κρηπιδότοιχου θα κατασκευαστεί νέος, από οπλισμένο σκυρόδεμα, συνολικού μήκους 17 μέτρων.

Με το ίδιο έργο θα γίνει αποκατάσταση φθαρμένων πλακών πεζοδρομίου της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα στην Αντίκυρα. Θα κατασκευαστεί επίσης δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά δήλωσε: « Ένα έργο το οποίο έχει σκοπό να αποκαταστήσει τις διαβρώσεις που προέκυψαν απο τον κυματισμό της θάλασσας και οι οποίες καθιστούσαν επικίνδυνη τόσο την διέλευση των πολιτών όσο και την συνολική σταθερότητα του συγκεκριμένου βραχίονα. 

Το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων αποτελεί επίσης  μέρος του έργου και κρίνεται απολύτως αναγκαίο. 

Δουλεύουμε πάντα με μικρά και μεγάλα έργα ενισχύοντας τις υποδομές μας αλλά και προστατεύοντας τους πολίτες μας».

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content