Ξεκινούν εργασίες ανακατασκευής του παραλιακού πεζόδρομου της Ιτέας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΙΤΕΑΣ» και με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 471.000 ευρώ.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή του παραλιακού πεζόδρομου, που διαμορφώθηκε προ 30ετίας. Παρουσιάζει σημαντικές φθορές (σπασμένες πλάκες, λιμνάζοντα νερά κλπ.), που δεν αντιμετωπίστηκαν με τις σημειακές παρεμβάσεις, οι οποίες έγιναν κατά το παρελθόν.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν από τη θέση «Miami» έως το πέρας του παραλιακού πεζόδρομου, πριν τη θέση «Απόλαυση». Προβλέπεται η κατασκευή ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου, παρτεριών, αλλά και παρεμβάσεις απορροής όμβριων υδάτων.

Το έργο ανακατασκευής του πεζόδρομου, σε συνδυασμό με το έργο αντικατάστασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο ίδιο παραλιακό τμήμα, ολοκληρώνει την παρέμβαση σε αυτή την περιοχή της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Ιτέας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ανακατασκευάζουμε τον παραλιακό πεζόδρομο της Ιτέας, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και με υψηλή προτεραιότητα στην ασφαλή και άνετη χρήση του από περιπατητές και ποδηλάτες.

»Ολοκληρώσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να ξεκινήσει το έργο αρχικού προϋπολογισμού 471.000 ευρώ. Παράλληλα, έχουμε μεριμνήσει για τη βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού στο ίδιο παραλιακό τμήμα και συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας στην Ιτέα σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο και με τον Δήμο Δελφών».

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content