Βοιωτία: Πώς έγινε η τραγωδία στο μοναστήρι με τις νεκρές μοναχές – “Έχουμε στεναχωρηθεί, μας έλεγε δυο καλές κουβέντες”

Τραγωδία σημειώθηκε σε μοναστήρι της Βοιωτίας με νεκρές δύο μοναχές από φωτιά σε κελί.Οι γυναίκες δεν είχαν δώσει σημάδια ζωής για δύο ημέρες και τελικά επιβεβαιώθηκε το πιο εφιαλτικό σενάριο.

Οι δύο μοναχές που βρέθηκαν νεκρές, προσπάθησαν να ζεσταθούν μέσα στα κελιά τους στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στην Αλίαρτο που ήταν αποκλεισμένο από τον χιονιά.

“Ο αστυνομικός έσπασε την πόρτα στο δωμάτιο της ηγουμένης κι εκεί αντικρίσαμε το θέαμα τις δύο νεκρές. Η ηγουμένη βρέθηκε ακριβώς δίπλα χωριστά από την αδελφή της πεσμένη στο έδαφος”, είπε ο Γιώργος Αράπιτσας, Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιών.

Η 77χρονη μοναχή βρέθηκε νεκρή στο πλάι της αδελφής της που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα. Οι δύο γυναίκες ζούσαν για πάνω από δέκα χρόνια μόνες στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στην Αλίαρτο. Για σχεδόν δύο ημέρες δεν είχαν δώσει σημάδια ζωής, ενώ μάταια μία φίλη τους τις αναζητούσε στο τηλέφωνο.

Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ έφτασαν έξω από το μοναστήρι οι άνδρες της πολιτικής προστασίας μαζί με πυροσβέστες και αστυνομικούς φώναζαν τα ονόματα των δύο γυναικών χωρίς να παίρνουν απάντηση. Αναγκάστηκαν να μπουν μέσα σε αυτό αντικρίζοντας τις δύο γυναίκες χωρίς τις αισθήσεις τους πιθανότατα από βλάβη σε θερμαντικό σώμα.

“Υπήρχε ένα πάπλωμα ηλεκτρικό και μία θερμάστρα, ρεύμα δεν υπήρχε προφανώς είχε πέσει από βραχυκύκλωμα ή άλλη βλάβη. Μαυρισμένο πρόσωπο κι εγκαύματα. Είχε και έντονη μυρωδιά πετρελαίου γιατί χρησιμοποιούσαν και μία σόμπα με πετρέλαιο”, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος.

thetoc

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content