Βοιωτία: Μαθήματα Ζωής στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων “ΕΠΙΛΟΓΗ”

Μαθήματα Ζωής στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων “ΕΠΙΛΟΓΗ”: Μια Πολιτιστική Εκδήλωση για την Ελευθερία και την Ελπίδα

Το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων “ΕΠΙΛΟΓΗ” φιλοξένησε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που αναδείκνυε τη σημασία της τέχνης και του πολιτισμού στη θεραπευτική διαδικασία. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε μια πολυδιάστατη εμπειρία που ενίσχυσε την αυτοσεβαστική ανάπτυξη και την εσωτερική αναζήτηση των θεραπευόμενων.

Συγκίνηση και ζεστασιά τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της εκδήλωσης.

Την ιδέα της δράσης εμπνεύστηκε η κυρία Αναστασία Κούκου,  η οποία την οργάνωσε και υλοποίησε με τεράστια επιτυχία.

Η παρουσίαση του βιβλίου “Άβυσσος” από την ποιήτρια Παναγιώτα Κοραή  αποτέλεσε το κέντρο προσοχής, δίνοντας στους παρευρισκόμενους μια ευκαιρία να εμβαθύνουν στον κόσμο της λογοτεχνίας και της ανθρώπινης σκέψης. Η ποίηση της Κοραής μετέφερε σημαντικά μηνύματα, προσφέροντας στους θεραπευόμενους έναν πολύτιμο καταλύτη για συνομιλία και αυτογνωσία.

Η παρουσία και η μουσική επένδυση από τη μουσικό Σταθούλα Κάπακλη συνέβαλε στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας γεμάτης συναισθηματικής σύνδεσης και εκφραστικότητας ερμηνεύοντας τραγούδια με την εξαιρετική φωνή της μαγεύοντας τους παρευρισκόμενους .

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διευθυντή του Κέντρου, κ. ΙωάννηΤσαπαλή για την άμεση ανταπόκρισή του στην ιδέα της κ. Κούκου, την κοινωνική λειτουργό κ. Μαρία Κολιονίκα καθώς και όλους τους εργαζόμενους για τη φιλοξενία τους και τη συμβολή τους σε αυτήν την εξαιρετική δράση.

Την εκδήλωση τίμησαν οι αντιδήμαρχοι κ. Αποστόλης Δαγδελένης και κ. Γιώργος Παπασπύρου.

Να ευχαριστήσουμε επίσης την ομιλήτρια Σοφία Μπασκακη για την όμορφη παρουσίαση της εκδήλωσης.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η κ. Κοραή και η κ. Καπακλή έδωσαν τον λόγο στους ίδιους τους θεραπευόμενους, προσφέροντας τους έτσι τη δυνατότητα να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους και τις επιθυμίες τους στα μουσικά ακούσματα. Αυτή η συμμετοχή ενίσχυσε την αίσθηση της αυτονομίας και της αξίας τους ως ατόμων.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν κεράσματα στους παρευρισκόμενους.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτή η πολιτιστική δράση έχει μεγάλη σημασία για τους θεραπευόμενους του Κέντρου. Ο πολιτισμός ανοίγει παράθυρα ελευθερίας στον κόσμο των φυλακών και προσφέρει μια ευκαιρία για ανανέωση και αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο.

Ας θυμηθούμε ότι η μεγαλύτερη μάχη είναι αυτή που δίνουμε με τον εαυτό μας. Κάθε προσπάθεια για αυτογνωσία και αυτοβελτίωση αξίζει τον κόπο και μας οδηγεί σε μια πιο ενδιαφέρουσα και ολοκληρωμένη ζωή.

Σε μια παράλληλη προσπάθεια, η ποιήτρια Παναγιώτα Κοραή μας υπενθύμισε ότι “σε κάθε δυσκολία θα σκεφτόμαστε το… μετά”, κάνοντας έτσι την εμπειρία αυτή ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και εμπνευστική.

Η πολιτιστική αυτή εκδήλωση αποτέλεσε μια σημαντική πηγή μάθησης και έμπνευσης για όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα για τους θεραπευόμενους του Κέντρου “ΕΠΙΛΟΓΗ”.

 

  

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content