Βοιωτία: Ελεύθερος με όρους ο αστυνομικός – Τι είπε στην απολογία του

Βοιωτία: Ελεύθερος με όρους ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι τον πυροβόλησε – Τι είπε στην απολογία του

“Δρακόντεια” τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Θήβας σήμερα Πέμπτη το πρωί όπου από νωρίς μαζεύτηκε κόσμος και από την μεριά του αστυνομικού αλλά και του θύματος.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο στη Βοιωτία, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του νεαρού Χρήστου. Ο αρχιφύλακας πέρασε την πόρτα του ανακριτή στις 11:45 το πρωί της Πέμπτης, με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση και ενώ στα δικαστήρια της Θήβας υπήρχαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στον 41χρονο αστυνομικό της ΟΠΚΕ επιβλήθηκε μετά την απολογία του ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι του Χρήστου, οι οποίοι αποδοκίμασαν τόσο τον αστυνομικό όσο και τους συνηγόρους του, ενώ χειροκρότησαν τους δικηγόρους της οικογένειας του 17χρονου. Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 17χρονος, μετά την καταδίωξη με τους αστυνομικούς.

Τι είπε στην απολογία του.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, κρατώντας το πιστόλι του, επανειλημμένα φώναζε “αστυνομία, κατέβα κάτω”.

Αφού άρπαξε τον νεαρό από τον ώμο, προσπαθώντας να τον βγάλει έξω από το αυτοκίνητο, ο νεαρός, φοβούμενος το πιστόλι που ήταν κοντά του, προκάλεσε την αποπυροβολή του όπλου με το χέρι του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν επιβλήθηκε ποτέ βίαιη πίεση στη σκανδάλη, καταστρέφοντας τις ισχυρισμένες κατηγορίες.

Τι δήλωσαν συγγενείς του θύματος

«Δεν μπορεί ο καθένας να σκοτώνει ένα παιδί. Και Ρομά να είναι και Τούρκος να είναι. Αίμα δεν έχουμε όλοι; Δεν μας εχει πλάσει όλους ο Θεός; Πρέπει αυτό να σταματήσει» είπε ο θείος του θύματος έξω από τα δικαστήρια στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Ήταν καλό παιδί, πήγαινε κάθε πρωί στη δουλειά να συντηρήσει την οικογένειά του, μετά στο σχολείο, δεν το είχε παρατήσει. Και Ρομά να ήταν τι πάει να πει. Άνθρωπος ήταν κι είχε ψυχή» δήλωσε φίλος του 17χρονου.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content