Βιομηχανικά Διδακτορικά

Αξιότιμα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

Σε συνέχεια την ενημέρωσής σας σχετικά με το πρόγραμμα «Βιομηχανικά Διδακτορικά», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», σας γνωστοποιούμε ότι η Πρόσκληση υποβολής Προτάσεων έργων «Βιομηχανικά Διδακτορικά» Με κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5183960 στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» Μεταρρύθμιση: Προώθηση της ποιότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στα πανεπιστήμια Άξονας 3.2: Ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων της εκπαίδευσης και εκσυγχρονισμός της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης Πυλώνας 3: Απασχόληση, δεξιότητες και κοινωνική συνοχή Κωδικός Δράσης: 16289 αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και είναι διαθέσιμη εδώ.

Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευθεί μαζί με τυχόν διευκρινήσεις στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΥΠΑΙΘ, της ΕΘ.Α.Α.Ε., καθώς και του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».


Ο συνολικός προϋπολογισμός των ερευνητικών έργων ανέρχεται σε 36 εκατομμύρια ευρώ, 21 εκατομμύρια ευρώ που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και Συνεισφορά Εθνικού ΠΔΕ και 15 εκατομμύρια ευρώ που χρηματοδοτούνται μέσω Ιδιωτικής Συμμετοχής.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Δικαιούχοι-Τελικοί Αποδέκτες του έργου είναι τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις/Βιομηχανίες.
Τα ΑΕΙ καλούνται, σε συνεργασία με Επιχειρήσεις/Βιομηχανίες, να υποβάλουν προτάσεις, με στόχο την από κοινού με έναν υποψήφιο/α Διδάκτορα υλοποίηση ενός «Βιομηχανικού Διδακτορικού».

ΣΚΟΠΟΣ
Η χρηματοδότηση των εν λόγω ερευνητικών έργων έχει ως σκοπό τη διεξαγωγή βιομηχανικής ή εφαρμοσμένης έρευνας, η οποία αναμένεται ότι θα οδηγήσει στην εξαγωγή ερευνητικών αποτελεσμάτων για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου 2025, με ελάχιστη επιλέξιμη διάρκεια τους 24 μήνες.

ΠΟΣΟΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Για τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) η δημόσια χρηματοδότηση από το «Ελλάδα 2.0» ανέρχεται σε ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%).

Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου ορίζεται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Ε.Λ.Κ.Ε. ο/η προτεινόμενος/η επιβλέπων/ουσα του/της Υποψήφιου/ας Διδάκτορα και για τους ήδη εγγεγραμμένους/ες σε πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών Υποψήφιους/ες Διδάκτορες, ως Επιστημονικός Υπεύθυνος ορίζεται ο/η επιβλέπων/ουσα ή μέλος της τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής της Διδακτορικής Διατριβής.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις μπορούν να επιδοτηθούν με ανώτατη ένταση ενίσχυσης το πενήντα τοις εκατό (50%) της συνολικής επιλέξιμης δαπάνης τους με ανώτατο επιδοτούμενο ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τις εξήντα χιλιάδες (60.000,00) ευρώ.

ΥΠΟΒΟΛΗ
Ως ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των Αιτήσεων Χρηματοδότησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η Τετάρτη 29/3/2023 και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού της Δράσης.

  • Στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) μπορείτε να βρείτε την υποδράση ΤΑΑ-Βιομηχανικά Διδακτορικά εντός της Υπηρεσίας Ενίσχυσης Δράσεων Επιχειρηματικότητας, πατώντας ΝΕΑ ΥΠΟΒΟΛΗ.
    Μ.Ο.Δ.Υ. Ε.Λ.Κ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών
    Μονάδα Σχεδιασμού Έργων, Τμήμα Διαχείρισης Έργων
    [email protected]

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content