Βάρη: Κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις – Εκκενώθηκαν σχολεία

Σε εξέλιξη η φωτιά τώρα στη Βάρης – Κορωπίου, η οποία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ήδη έχουν σταλεί τέσσερα μηνύματα από το 112 ενώ η Πυροσβεστική αναφέρει ότι πολλές επιχειρήσεις και σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Φωτιά σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη λεωφόρο Βάρης Κορωπίου, με τα μηνύματα από το 112 είναι συνεχή. Πολλά σπίτια και επιχειρήσεις είτε έχουν υποστεί ζημιές είτε έχουν καεί.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 4 αεροσκάφη 6 ελικόπτερα και 72 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στη φωτιά γίνονται συνεχώς κηλιδώσεις που κυκλώνουν τους πυροσβέστες. Αυτή τη στιγμή η φωτιά καίει βόρεια στο Κίτσι.

Πριν από λίγα λεπτά το 112 έστειλε στους κατοίκους στο Κίτσι νέο μήνυμα καλώντας τους να απομακρυνθούν προς τη Βάρη.

Τι αναφέρει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Η φωτιά που ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση, επί της λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου, επεκτάθηκε ταχύτατα στην ευρύτερη περιοχή, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

 

 

Μάλιστα, οι ριπές των ανέμων έφτασαν έως τα 8 μποφόρ, επεσήμανε. Ήδη, μέσω του 112 έχουν σταλεί μηνύματα εκκένωσης τόσο για την περιοχή Λαμπρικά, όσο και για το Κίτσι. «Με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. όπου χρειαστεί γίνεται απομάκρυνση κατοίκων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς», δήλωσε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Η ημέρα είναι πολύ δύσκολη, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, με φωτιές να ξεσπούν σε πολλές περιοχές.

«Σχεδόν κάθε 10 λεπτά έχουμε νέα πυρκαγιά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πέρα από τη μεγάλη φωτιά στη Βάρης- Κορωπίου, ο Βασίλης Βαθρακογιάννης χαρακτήρισε επικίνδυνη την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κρανίδι Αργολίδας, για την οποία επίσης ενεργοποιήθηκε το 112.

 

 

«Εφιστούμε την προσοχή όλων. Οι πυρκαγιές γρήγορα λαμβάνουν διαστάσεις και γίνονται επικίνδυνες», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Στη μάχη και ο στρατός

Και ο στρατός στη μάχη της φωτιάς στο μέτωπο Βάρης Κορωπίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διατεθεί ένα στρατιωτικό Σινούκ για ρίψεις νερού στο μέτωπο ενώ εάν χρειαστεί θα διατεθεί ο χώρος στη σχολή Ευελπίδων για πολίτες.

Εκκενώθηκαν σχολεία

Συγκεκριμένα, οι Αρχές αποφάσισαν την άμεση εκκένωσή τους στην περιοχή του Κορωπίου καθώς το πύρινο μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο. Πρόκειται για τα σχολεία Καίσαρη, St. Lawrence College και Γείτονα.

Πού ξεκίνησε η φωτιά

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο 161ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου. Φέρεται να ξεκίνησε από ξερα χόρτα και κάποια δέντρα, ενώ γρήγορα επεκτάθηκε σε μάντρα με σκάφη.

 

 

Η Αττική Οδός με ανάρτησή της στο twitter αναφέρει «Λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας, κλειστή η έξοδος της Αττικής Οδού για τους προορισμούς Κορωπί – Βάρη – Αγία Μαρίνα. Παραμένει ανοιχτή η έξοδος προς τους προορισμούς Μαρκόπουλο – Παιανία».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, πρόκειται για μεγάλη φωτιά που έχει αναγκάσει την Πολιτική Προστασία να προχωρήσει σε εντολή εκκένωσης στον οικισμό Κίτσι. Όπως σημείωσε, υπάρχουν δύο σπίτια στα οποία έχει μπει η φωτιά, ενώ ο αέρας δεν βοηθά.

Σημειώνεται πως στις 13:46 ήχησε και νέο 112 που καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στα Λαμπρικά να απομακρυνθούν προς λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ γίνεται λόγος για ριπές ανέμου έντασης 8 μποφόρ.

 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content