Τρόποι Διάθεσης Ακινήτων στο Αγοραστικό Κοινό

Τρόποι Διάθεσης Ακινήτων στο Αγοραστικό Κοινό

Αν κατοικείς στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας, και ακόμη περισσότερο στην πρωτεύουσά της, είναι αδύνατον να μην έχεις παρατηρήσει την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση και ενδιαφέρον γύρω από το φαινόμενο της στέγασης, τόσο για μακροχρόνια αλλά και βραχυχρόνια ή τουριστική μίσθωση. Αυτό, ωθεί τους ιδιοκτήτες παντός τύπου ακινήτων, να αναζητήσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας αλλά και να ξεσκονίσουν το ακίνητο, αναζητώντας τρόπους να εκμεταλλευτούν την τρέχουσα κατάσταση για την απόκτηση κέρδους. Και υποθέτουμε ότι για να βρέθηκες να διαβάζεις αυτό το άρθρο, μάλλον ανήκεις και εσύ σε αυτούς. 

Ας δούμε λοιπόν, με ποιους τρόπους το ακίνητό σου, μπορεί να διατεθεί προς εκμετάλλευση στους ενδιαφερόμενους, επιλέγοντας αυτόν που σου ταιριάζει καλύτερα.

Αν δεν υπάρχει κάποιος συναισθηματικός δεσμός, αν η ύπαρξη του συγκεκριμένου ακινήτου δεν προκαλεί παρά μόνο τον μπελά της φορολόγησης, αν είσαι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται να το αξιοποιήσεις, ή αν απλώς  θέλεις να αποκτήσεις ένα α’ χρηματικό κεφάλαιο που θα επενδύσεις με άλλον τρόπο, τότε η πώληση είναι μονόδρομος.

Πρόσεξε όμως, να μην πάρεις τη διαδικασία ελαφρά την καρδία, γιατί γρήγορα θα σε καταβάλλει η αγανάκτηση, τόσο από την επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους που είναι πραγματικά απρόβλεπτοι, όσο από το χρόνο που θα χρειαστεί να αφιερώσεις. Κι εδώ έρχεται στο προσκήνιο η συνεργασία με τα μεσιτικά γραφεία, που θα σου λύσει πραγματικά τα χέρια. Οι επιλογές που προσφέρονται είναι πολλές, και μια επίσκεψη στις ιστοσελίδες κάθε γραφείου και του YOUR HOME SOLD, θα σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα αν προσφέρεται αυτό που χρειάζεσαι.

Από την άλλη μεριά, η “απρόσμενη” απόκτηση μεγάλου χρηματικού κεφαλαίου, ελλοχεύει τον κίνδυνο της σπατάλης ή απλώς της αδυναμίας επιτυχούς διαχείρισης, κι έτσι μπορεί να αποβεί επιζήμια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα, που θα σου εξασφαλίζει τα προς το ζην ανεξαρτήτως της εκάστοτε εργασιακής σου απασχόλησης, μοιάζει συνετότερη επιλογή.
Εδώ, υπάρχει ένα άλλο πρίσμα προς εξέταση. Είναι προτιμότερο το ακίνητο να ενοικιαστεί  άδειο ή επιπλωμένο; Εξαρτάται σε ποιον θέλεις να απευθυνθείς, σου απαντάμε εμείς. 

Η αλήθεια είναι ότι τελευταία παρατηρείται η διάθεση των ακινήτων πλήρως εξοπλισμένων με τις οικιακές συσκευές, και επιπλωμένων, και μάλιστα λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν την υψηλή αισθητική. Κάτι τέτοιο φαίνεται να διευκολύνει αρκετά τους επίδοξους ενοικιαστές, που απαλλάσσονται από αυτά τα έξοδα, τόσο για την αγορά των αντικειμένων όσο και για τη μεταφορά τους στις προσεχείς μετακομίσεις, δημιουργώντας έτσι μια πιο ευέλικτη ροή. 

Γίνε κι εσύ για λίγο διακοσμητής, εφαρμόζοντας τις ιδέες που τριγυρνούσαν στο μυαλό σου τον τελευταίο καιρό, επισκεπτόμενος φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα που φημίζονται για τα εκλεπτυσμένα είδη τους σε προσιτές τιμές όπως το kostaboda.gr.


Για το γενικότερο ύφος του χώρου, δεν θα προτείναμε να ακολουθήσεις τις τρέχουσες τάσεις που πολύ γρήγορα θα αντικατασταθούν κάνοντας το διαμέρισμα σου αναχρονισμένο, αλλά θα σε προτρέπαμε να καταφύγεις σε διαχρονικές επιλογές, όπως τα φυσικά υλικά και τα μοναδικά έπιπλα από μάρμαρο στο homeandobjects.com.


Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεις ότι κάθε επόμενος υποψήφιος ένοικιαστής θα μπορέσει να εκτιμήσει την αισθητική του χώρου, και να αισθανθεί πιο εύκολα άνετα μέσα σε αυτόν. 

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content