Τρία ξενοδοχεία καίγονται στη Ρόδο-Επιτάσσονται όλα τα σκάφη από το λιμεναρχείο

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου έχουν επιταχθεί όλα τα τουριστικά σκάφη που ελλιμενίζονται στο Μανδράκι και με αυτά μεταφέρονται οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία που εκκενώνονται, από το Κιοτάρι σε ασφαλές σημείο στην παραλία Καλάθου.

ην απόφαση της επίταξης όλων των τουριστικών σκαφών έλαβε το λιμεναρχείο της Ρόδου ενώ μαίνεται η φωτιά στο νησί, την ίδια στιγμή που ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της ΔΕΣ ΡΟΔΑ προκειμένου να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο οι τουρίστες από το Κιοτάρι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η «Ροδιακή», από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου έχουν επιταχθεί όλα τα τουριστικά σκάφη που ελλιμενίζονται στο Μανδράκι και με αυτά μεταφέρονται οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία που εκκενώνονται, από το Κιοτάρι σε ασφαλές σημείο στην παραλία Καλάθου.

Εντωμεταξύ στις φλόγες έχουν τυλιχθεί τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στο Κιοτάρι Ρόδου καθώς η φωιτά που μαίνεται στο νησί καίει ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για το Lindian Village, το Rhodos Village και το μπουτίκ ξενοδοχείο του Ομίλου Χατζηλαζάρου.

Τα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν νωρίτερα από τους τουρίστες που διέμεναν σε αυτά και γίνεται προσπάθεια για να μην επεκταθεί η φωτιά.

Ήδη από το μεσημέρι μέσω του 112 έχει σταλεί μήνυμα για εκκένωση στο Κιοτάρι αλλά και στους οικισμούς Ασκληπιείο, Λάρδος και Πυλώνας.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content