Τραγωδία στην Ίο, νεκροί δύο Ιρλανδοί, γιόρταζαν την αποφοίτησή τους

Δύο συμμαθητές του Leaving Cert πέθαναν ενώ έκαναν διακοπές στην Ελλάδα, σε μια «οδυνηρή απώλεια» για το πρώην γυμνάσιό τους. Το St Michael’s College στο Δουβλίνο επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός δεύτερου μαθητή, λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του ενός 18χρονου που είχε αποφοιτήσει από το σχολείο.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου (1/7), οι δύο νεαροί διασκέδαζαν με μεγάλη παρέα. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ο ένας νεαρός θέλησε να γυρίσει στο κατάλυμα του με τα πόδια. Ωστόσο τα ίχνη του χάθηκαν και όταν οι φίλοι του γύρισαν στο δωμάτιο και δεν τον βρήκαν κάλεσαν την Αστυνομία.

Σύμφωνα με το όσα μεταδίδει το cyclades24.gr, ο νεαρός βρέθηκε νεκρός στις 11:00 το πρωί της Κυριακής, σε γκρεμό, στην περιοχή Γερμανώλη. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως το πιθανότερο σενάριο είναι να παραπάτησε και να βρέθηκε στο κενό, χτυπώντας στο κεφάλι.

Η τραγωδία για την πολυμελή παρέα των Ιρλανδών δεν τελείωσε εκεί. Λίγη ώρα μετά την είδηση του πρώτο θανάτου, ένα άλλο μέλος της παρέας, έχασε τις αισθήσεις του και έφυγε από τη ζωή (σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από παθολογικά αίτια).

Σε ανακοίνωσή του στο St Michael’s ανέφερε: «Το St Michael’s είναι ένα από τα μεγαλύτερα κολλέγια της Αγγλίας: Σε μια ημέρα απέραντης θλίψης για το σχολείο, ενημερωθήκαμε για άλλη μια οδυνηρή απώλεια από την τάξη του 2023».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας επιβεβαίωσε το θάνατο των δύο παιδιών ενώ ανακοίνωση έβγαλε και το σχολείο των δύο νεαρών.

«Το υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για την υπόθεση και παρέχει προξενική βοήθεια. Όπως σε όλες τις προξενικές υποθέσεις, το υπουργείο δεν σχολιάζει λεπτομέρειες για μεμονωμένες περιπτώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Irish Independent.

dikaiologitika

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr