Τουρκία: 24χρονη έστειλε μήνυμα μέσα από τα συντρίμμια – Προσπαθεί η ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό της

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια για τον απεγκλωβισμό μιας 24χρονης αθλήτριας, 146 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του OPEN στην Αντιόχεια, Μαρία Ζαχαράκη, πρόκειται για μια 24χρονη αθλήτρια πόλο, η οποία βρίσκεται εγκλωβισμένη στα συντρίμμια, μαζί με άλλες 3 αθλήτριες και πιθανότατα ένα αγοράκι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 24χρονη φαίνεται να είναι ζωντανή καθώς έστειλε μήνυμα στην τουρκική ομάδα διάσωσης, τη λεγόμενη AFAD. Το μεσημέρι, μόλις η κοπέλα έστειλε το μήνυμα, η τουρκική ομάδα διάσωσης κάλεσε την ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ να σπεύσει στην συγκεκριμένη πολυκατοικία.

Μάλιστα, πριν από λίγο ακούστηκαν χειροκροτήματα από τα σωστικά συνεργεία, πράγμα που ίσως σημαίνει ότι εντόπισαν ζωντανή την κοπέλα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Ant1, στην ίδια πολυκατοικία είναι εγκλωβισμένο και ένα αγόρι. Όπως αναφέρει, ο πατέρας του αγοριού φέρεται να το πήρε τηλέφωνο με το παιδί να απαντά στην κλήση, χωρίς όμως να ακούει τη φωνή του. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η θερμική κάμερα έχει εντοπίσει ίχνη ζωής κάτω από τα συντρίμμια, γι’ αυτό και ακούστηκαν τα χειροκροτήματα.

Η ΕΜΑΚ στο σημείο – Ακούστηκαν φωνές

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, η 1η και η 2η ΕΜΑΚ έσπευσαν στο σημείο καθώς ακούστηκαν φωνές από τα συντρίμμια. Συγκεκριμένα, από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων ένα σωστικό συνεργείο από Βραζιλία και δύο από την Τουρκία.

Οι 4 ομάδες επιχειρούν κάθετη διείσδυση από δύο διαφορετικά σημεία του κτιρίου, χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά, καθώς ακούγονται φωνές από δύο ανθρώπους.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην Αντιόχεια, Κώστα Καντούρη, πρόκειται για πολυτελές συγκρότημα κατοικιών, ο εργολάβος του οποίου συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα.

iefimerida

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content