Το τραγούδι με το οποίο αποχαιρετούν για πάντα τους Ικάρους στον ουρανό

Οι δύο ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, έπεσαν στο καθήκον, στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά στην Κάρυστο.

Το νήμα της ζωής κόπηκε άδικα και πολύ νωρίς για τους δύο πιλότους μας, Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα και Ευστάθιο Τσιτλακίδη.

Η κηδεία του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη τελέστηκε στο Κιλκίς.

Ο Βασίλης Σκουλάς έχει συνθέσει το κατάλληλο άσμα-αποχαιρετισμό, στους Ικάρους μας, οι οποίοι πιστοί στο καθήκον της υπεράσπισης της πατρίδας, μένουν για πάντα εκεί, στον ουρανό…

Το τραγούδι του «Ήλιος Θεός» γράφτηκε για έναν άλλον ήρωα πιλότο μας, τον Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος σκοτώθηκε σε αερομαχία με τουρκικά μαχητικά, το 2006.

Απονέμεται ο βαθμός αντιπτεράρχου στους ήρωες πιλότους Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη

Συγκίνηση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής – στο πλαίσιο της έπαρσης σημαίας – για τους δύο ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, που έπεσαν στο καθήκον, στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά στην Κάρυστο.

Στην τελετή μνήμης βρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα γίνει τιμητική έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, η οποία στη συνέχεια θα μείνει να κυματίζει μεσίστια λόγω του τριήμερου πένθους που έχει κηρυχθεί. Το στρατιωτικό προσωπικό του ΥπΕΘΑ πέταξε στον αέρα τα στρατιωτικά καπέλα αποχαιρετώντας τους δύο ηρωικώς πεσόντες κυβερνήτες, που ρίχτηκαν με αυταπάρνηση στη μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα της Καρύστου.

newsbomb

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content