“Το Πρωτοδικείο το παίρνει η Λιβαδειά, και επειδή “στενοχωριέται” η Θήβα, θα έχει έδρα μεταβατικού εφετείου” – βίντεο

 

Θανάσης Σκούμας:

“Ο Βορίδης στη Λιβαδειά, ανακοίνωσε σε πηγαδάκι έξω από την κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς και μπροστά στον δήμαρχο Λιβαδειάς και στο Δήμαρχο Θήβας, ότι το Πρωτοδικείο το παίρνει η Λιβαδειά, και επειδή “στενοχωριέται” η Θήβα, θα έχει έδρα μεταβατικού εφετείου.

Δυστυχώς όλοι γνωρίζουν ότι οι μεταβατικές έδρες είναι προσωρινές και το Πρωτοδικείο Θήβας με απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταργείται και στην καλύτερη περίπτωση υποβαθμίζεται έως την κατάργηση του.

Η ράθυμη αντίδραση και ο ραγιαδισμός που καλλιέργησαν τα κομματικά στελέχη της ΝΔ στην πόλη, οδηγεί στην μεγαλύτερη σύγχρονη καταστροφή για την τοπική κοινωνία με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και των στελεχών της.

Τόσα επιφανή στελέχη της ΝΔ από τη Θήβα παρευρέθηκαν εκεί σήμερα, με παρόντα και τον κυβερνητικό βουλευτή, τη δημοτική αρχή της Θήβας κλπ. Ούτε μια κουβέντα δεν άρθρωσαν να αντιδράσουν στον απαράδεκτο υπουργό και τις ανακοινώσεις του.

Η αντίδραση μας πρέπει να είναι άμεση. Πρέπει να συνεδριάσει αύριο Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας με αποφάσεις κινητοποιήσεων και ο Δικηγορικός Σύλλογος να πάρει αποφάσεις σύμφωνα με τα γεγονότα, που ήδη τον ξεπέρασαν. Καμία ανοχή στην καλλιέργεια του εφησυχασμού.

Οι αναμενόμενες χρηματοδοτήσεις προς τους ιδιωτικούς ομίλους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης δεν είναι πάνω από τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας να διατηρήσει το Πρωτοδικείο Θήβας. Μετά από το 1936 που κατακτήθηκε το πρωτοδικείο Θήβας με αγώνες και αίμα, η εθελόδουλη κυβέρνηση της ΝΔ και τα στελέχη της έρχονται να καταργήσουν τις κατακτήσεις του λαού μας!

Καμία υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Θήβας.

Να σταματήσει τώρα το κυβερνητικό σχέδιο υποβάθμισης του Πρωτοδικείου Θήβας. Άμεση σύγκληση του συντονιστικού των φορέων της Θήβας για δυναμικές κινητοποιήσεις!”

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content