Το Καπαρέλλι Βοιωτίας έμεινε για 1 ημέρα χωρίς νερό για να εξυπηρετηθεί η εταιρεία εγκατάστασης Ανεμογεννητριών

Μπορεί να διανύουμε μία περίοδο που είναι της μόδας οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές να πρέπει να βγάζουν το κακό τους πρόσωπο απέναντι στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον -αρκετά κερδοφόρο- κλάδο των ΑΠΕ, ωστόσο στο Καπαρέλλι έγινε αυτό που δεν περίμενε κανείς να γίνει.

Η ΔΕΥΑΘ αποφάσισε να κάνει διακοπή υδροδότησης δεκάδων σπιτιών στο Καπαρέλλι για αρκετές ώρες, ώστε να μπορέσει να πάρει νερό η εταιρεία εγκατάστασης ανεμογεννητριών πάνω από την παραλία του Αγίου Βασιλείου. Και όλα αυτά ενώ, με Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Θηβαίων είναι ξεκάθαρα ενάντια στην κατασκευή του έργου.

Το θέμα είναι να μην μένουμε στην Θεωρία αλλά να κάνουμε Πράξη τα λόγια μας κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι! Αφού ψηφίσατε ότι είστε ενάντια στην κατασκευή του έργου θα έπρεπε να δημιουργήσετε και όποια εμπόδια μπορείτε ώστε να μην ολοκληρωθεί το έργο.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε και την ανακοίνωση που έβγαλε ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» σχετικά με το συγκεκριμένο γεγονός:

Καταγγέλλουμε την απόφαση της Δημοτικής αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΘ, να αφήσουν χωρίς νερό πολλές δεκάδες σπίτια στο Καπαρέλλι για μία ολόκληρη μέρα (την Παρασκευή 21/6), για να πάρει νερό η εταιρεία που εγκαθιστά τις ανεμογεννήτριες στον Άγιο Βασίλη.

Στα λόγια, η δημοτική αρχή Αναστασίου έχει συνυπογράψει την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στην κατασκευή του έργου.

Στην πράξη, αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι είναι υπέρ των ανεμογεννητριάδων με την καρδιά και το μυαλό της.

Πριν λίγο καιρό, ο τοπικός αντιδήμαρχός επεδίωξε την κινητοποίηση τοπικών φορέων υπέρ του έργου, την ώρα που Δήμος και εταιρεία ήταν αντίδικοι στα δικαστήρια για να μη γίνει το έργο.

Η δημοτική αρχή δεν έκανε καμία ενέργεια για να έχουν έμπρακτο αποτέλεσμα οι δικαστικές ενέργειες. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Κατοίκων Αγίου Βασιλείου χρειάστηκε να ασκήσει ιδιαίτερη Αίτηση για να σταματήσουν τα έργα εγκατάστασης. Ακόμη κι έτσι, ο Δήμαρχος είχε δώσει κανονικότατα άδεια για τη διάνοιξη δρόμου και τη διέλευση του καλωδίου, έργα τα οποία δε σταμάτησαν ποτέ.

Εδώ και ημέρες, η ΔΕΥΑΘ χορηγεί καθημερινά και σαν να μην τρέχει τίποτα μεγάλες ποσότητες νερού στην εταιρεία, ενέργεια που δημιουργεί πρόβλημα στην πίεση του δικτύου ύδρευσης του 1/3 του Καπαρελλίου τις απογευματινές ώρες. Το αποκορύφωμα ήταν η Παρασκευή 21/6, όταν τα συγκεκριμένα σπίτια έμειναν χωρίς νερό από τις 8 το πρωί μέχρι τις 21:30 το βράδυ.

Αν μη τι άλλο, απαιτούμε να μην επαναληφθεί η απαράδεκτη πρακτική της ΔΕΥΑΘ και της δημοτικής αρχής να αφήνουν το χωριό χωρίς νερό για να βολεύεται η εταιρεία των ΑΠΕ.

Από εκεί και πέρα, αναφέρουμε το αυτονόητο συμπέρασμα. Η δημοτική αρχή στην πράξη συνεχίζει να στηρίζει με κάθε πρόσφορο τρόπο την επέλαση των ΑΠΕ στο Δήμο μας. Οι όποιες φραστικές αντιδράσεις της σκοπεύουν απλώς να τη βγάζουν από τη δύσκολη θέση μπροστά στις αντιδράσεις του κόσμου. Εάν ήταν πράγματι αντίθετη, θα είχαν μείνει στα χαρτιά πολλά από τα έργα που καταστρέφουν τον τόπο και επιβαρύνουν στις τσέπες μας.

Οι ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος σε μια σειρά χωριά του Δήμου αποτελούν μονόδρομο για να μπει φρένο στην «πράσινη» λαίλαπα. Αυτές είναι απαραίτητο να πληθύνουν, για γίνουν πιο μαζικές και ακόμη πιο οργανωμένες.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content