Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταγγέλλει το έγκλημα στην Πάτρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς καταγγέλλει το έγκλημα στα Μποζαϊτικα της Πάτρας, με θύματα εργάτες και υπευθύνους εργοδότη και κράτος.


Ημέρα Κυριακή και υπό συνθήκες καύσωνα, 42 βαθμούς, χωρίς κανένα έλεγχο και μέτρα προστασίας, ή εργοδότρια εταιρεία που είχε αναλάβει την ανακατασκευή της γέφυρας στα Μποζαϊτικα, δούλευε για να ρίξει ένα σαθρό τμήμα της. Την ώρα δε που εκτελούσε αυτή την εργασία, κάτω από την γέφυρα δεν υπήρχαν, όπως καταγγέλλεται από το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και αποδεικνύεται από το τραγικό γεγονός, τα απαραίτητα μέτρα για την παρεμπόδιση εισόδου τρίτων.


Η ασυδοσία των εργοδοτών λόγω έλλειψης ελέγχων, μετά την αποδιοργάνωση των εποπτικών αρχών (ΣΕΠΕ), που έχουν επιφέρει οι κυβερνητικές νομοθεσίες είναι όπως όλα δείχνουν, οι κύριες αιτίες για το θάνατο πολλών συναδέλφων πανελλαδικά.


Απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση του δυστυχήματος- εγκλήματος και δίωξη των υπευθύνων.
Απαιτούμε την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων, καθώς και την μέριμνα για πλήρη αποκατάσταση των τραυματιών από την εταιρεία και το κράτος.

                                      Για       το       Δ.Σ. 

        Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                    ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

© 2023 – E-Sterea.gr

Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content
e-sterea.gr