Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας στην Βοιωτία και στην Στερεά Ελλάδα

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας στην Βοιωτία και στην Στερεά Ελλάδα.


«Κάθε απαγόρευση που επιβάλλεται είναι ομολογία αποτυχίας να εκπαιδεύσουμε»
Οδηγείς ή πρόκειται να οδηγήσεις μοτοσυκλέτα; Πάρε την σωστή θέση στον δρόμο. Λάβε ενημέρωση κι εκπαίδευση.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας «Μοτοθέσις» έχει ήδη παρουσία στην Βοιωτία από το έτος 2016 και οι δράσεις του επεκτείνονται σταδιακά και σε άλλους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας.


Το «Μοτοθέσις» είναι φορέας κατάρτισης, ενημέρωσης, έρευνας και εκπαίδευσης σε θέματα, τα οποία αφορούν το οδικό περιβάλλον και τη θέση του μοτοσυκλετιστή σε αυτό. Αποτελεί τον εκπαιδευτικό βραχίονα της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΜΟΤΟΕ).


Οι εκπαιδευτές του, είναι μοτοσυκλετιστές μέλη Λεσχών ανά την Ελλάδα που έχουν περάσει από διάφορα στάδια εκπαίδευσης και πιστοποίησης με τα αυστηρότατα ευρωπαϊκά κριτήρια. Είναι εθελοντές και δεν λαμβάνουν καμιά αμοιβή για το έργο που προσφέρουν.


Το Ινστιτούτο ενημερώνει:
Παρέχει δωρεάν ενημέρωση σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων μέσω του προγράμματος “Μοτοσυκλετώντας…χαίρομαι” με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Σκοπός του προγράμματος είναι να φέρει τους νέους σε επαφή με τις έννοιες της ασφάλειας και της ελευθερίας μέσω του μοτοσυκλετισμού καθώς και με τον ασφαλή τρόπο που χρησιμοποιείται η μοτοσυκλέτα.


Η πρόσφατη παρουσίαση την 17.2.2023, στο 3ο Γυμνάσιο Θηβών σήμανε και την έναρξη της δράσης για το έτος 2023 στην Βοιωτία και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ευρύτερα.


Την τελευταία 6ετία, έχουν ενημερωθεί από το Ινστιτούτο πάνω από 1000 μαθητές και 50 καθηγητές σε Γυμνάσια και Λύκεια, στην Λιβαδειά, στην Θήβα, στο Σχηματάρι, στον Ορχομενό, στον Αλίαρτο, στην Δαύλεια στα Καμένα Βούρλα, στον Άγιο Γεώργιο, στα Βάγια και στα Άσπρα Σπίτια, μετά από πρόσκληση των σχολικών μονάδων (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ).
Το Ινστιτούτο εκπαιδεύει:


Η δράση εκπαίδευσης και βελτίωσης οδικής ασφάλειας απευθύνεται σε κάθε μοτοσυκλετιστή, ο οποίος επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλειά του. Στόχος της δράσης είναι να προσφέρει θεωρητική και εξατομικευμένη πρακτική εκπαίδευση σε όσους θέλουν να βελτιωθούν. Οι ενδιαφερόμενοι/εκπαιδευόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν πρακτικές συμβουλές για την ανάπτυξη ενός διαφορετικού τρόπου οδήγησης – ενός τρόπου διαχείρισης του δρόμου με γνώμονα την ασφάλεια.

Το 2022 απονεμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Μοτοσυκλέτας (A.C.E.M.), την Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσυκλετισμού (F.I.M.) και το Γερμανικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας (D.V.R). το Ευρωπαϊκό Σήμα Ποιότητας Εκπαίδευσης Μοτοσυκλέτας στην εκπαίδευση προηγμένης οδήγησης με τίτλο: Advice on Advanced Riding – E.Q.L. Η απονομή έγινε ύστερα από αυστηρές προϋποθέσεις ελέγχου της ύλης, της μεθόδου, του επιπέδου των εκπαιδευτών και της ασφάλειας.


Ήδη στην Βοιωτία, έχουν διεξαχθεί 4 εκπαιδεύσεις στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 25 μοτοσυκλετιστές ενώ επιπλέον, εκπαιδευτής του «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ» από την Βοιωτία, παρείχε εκπαιδευτικό έργο σε Βόλο, Νάξο και Αθήνα.

Για το 1ο εξάμηνο του 2023 έχουν προγραμματιστεί 3 εκπαιδεύσεις μοτοσυκλετιστών, σε Θήβα, Λιβαδειά και Χαλκίδα. Μεσοπρόθεσμος στόχος είναι να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκπαιδεύσεις σε Λαμία και Άμφισσα.

Επίσημη ιστοσελίδα : http://www.motothesis-motoe.org/

Δράσεις : http://www.motothesis-motoe.org/index.php/actions 

Ακολουθεί ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό από τις ανωτέρω αναφερόμενες δράσεις

Πηγές: 

http://www.motothesis-motoe.org/

Αρχείο εκπαιδευτικών δράσεων 

Με φιλικούς χαιρετισμούς 

Για το «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ»

Γιώργος Κραβαρίτης

Εκπαιδευτής Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ»

Μέλος Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Βόλου και της ΜΟΤΟΕ

Τηλ. 6906107973

Mail: [email protected]

Ορχομενός Βοιωτίας

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr