Το Δημοτικό Σχολείο Δομβραίνας στον Όσιο Λουκά

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ – ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ

Την Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024, το Δημοτικό Σχολείο Δομβραίνας πραγματοποίησε προσκυνηματική – εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή, στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας.

Τους μαθητές υποδέχτηκε ο πατήρ Γρηγόριος, ο οποίος και τους ξενάγησε στους χώρους της Μονής. Ο  Ηγούμενος της Μονής π. Σεραφείμ Παυλίδης  συνομίλησε μαζί τους και τους πρόσφερε το βιβλίο με το ιστορικό της Μονής, εικόνες, χυμούς και αναψυκτικά ως δώρα.

Οι μαθητές, σε ένδειξη αγάπης και ενδιαφέροντος προς το μοναστήρι μετά την πυρκαγιά του 2023, πρόσφεραν συμβολικά δύο λιόδεντρα για δενδροφύτευση, εν όψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θαύμασαν τα μοναδικής αξίας ψηφιδωτά των Ναών και τους ιστορικούς χώρους της Μονής και προσκύνησαν το Σκήνωμα του Οσίου με κατάνυξη.

Πραγματικά, ένιωσαν την ” Αγιά Σοφιά της Ρούμελης ” μέσα τους. Κατόπιν, βάσει του προγράμματος, τα παιδιά επισκέφτηκαν το υπέροχο ξέφωτο της Αρβανίτσας, όπου έπαιξαν υπό τον ίσκιο των ελάτων στο φυσικό περιβάλλον του δάσους.

Μια ημερήσια εκδρομή- απόδραση που θα μείνει αξέχαστη σε όλους!

Ευχαριστούμε τη Σωληνουργία Κορίνθου για τη δωρεάν προσφορά της μετακίνησης με τη διάθεση λεωφορείου.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content