Θρίλερ με 88 υποβοηθούμενες αυτοκτονίες- Σε Καναδό σεφ στρέφονται οι έρευνες

Θρίλερ με 88 υποβοηθούμενες αυτοκτονίες. Σε Καναδό σεφ στρέφονται οι έρευνες.

Μπροστά σε μία συγκλονιστική υπόθεση βρίσκεται η εθνική εγκληματολογική υπηρεσία της Βρετανίας, η επονομαζόμενη NCA. Ειδικότερα ερευνάει την εμπλοκή ενός Καναδού σεφ, του Κένεθ Λο στις αυτοκτονίες 88 ατόμων.

Ο εν λόγω σεφ θεωρείται ύποπτος για την πώληση δηλητηριωδών ουσιών σε 232 άτομα με αυτοκτονικές τάσεις στη Βρετανία. Οι 88 εξ’ αυτών αυτοκτόνησαν τελικά. Φαίνεται δε πως για τους σκοπούς της προκείμενης πώλησης χρησιμοποιήθηκε καναδικό site.

Οι βρετανικές αρχές έλαβαν τον Απρίλιο ενημέρωση από τις καναδικές αρχές πως ο Κένεθ Λο μπορεί να έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους εντός βρετανικού εδάφους να αυτοκτονήσουν.

«Η NCA αποφάσισε να διεξαγάγει έρευνα για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές για να διευκρινίσουν στη συνέχεια πως «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη σύνδεση μεταξύ αυτών των ουσιών, που αγοράστηκαν μέσω των ιστότοπων, και τα αίτια θανάτου των 88 ανθρώπων».

Τονίζεται ότι ο 57χρονος Κένεθ  Λο συνελήφθη στον Καναδά τον Μάιο και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες επειδή παρείχε βοήθεια σε ανθρώπους που ήθελαν να αυτοκτονήσουν. Ο  ίδιος παραδέχθηκε σε δημοσιογράφο που διεξήγαγε μυστική έρευνα ότι «πολλοί, πολλοί, πολλοί, πολλοί» άνθρωποι πέθαναν αφού πήραν τις ουσίες που πουλούσε μέσω του διαδικτύου.

Κατηγορείται πως έστειλε 1200 πακέτα δηλητηριωδών ουσιών σε 40 χώρες για αυτό το λόγο έχουν ξεκινήσει έρευνες αναφορικά με τις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ, στη Νέα Ζηλανδία, την Ιταλία και την Αυστραλία.

Πηγή 

Enikos.gr

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content