Αναρτήσεις γεμάτες θλίψη για τον Θάνατο του Φάνη Καλαϊτζάκη, γνωστό και αγαπητό στην πόλη της Θήβας αφού για χρόνια ήταν καθηγητής και διευθυντής στο λύκειο της Θήβας.
Ακολουθεί η ανάρτηση του Θανάση Κοκοντίνη
“Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του Φάνη Καλαϊτζάκη. Από ανάρτηση του Γιάννη Σκουρτανιώτη και από άλλες αναρτήσεις πληροφορήθηκα για το θάνατό του από πνιγμό, ενώ κολυμπούσε στην παραλία του Σαραντίου όπου έμενε τα τελευταία χρόνια μαζί με τη σύζυγό του Αθηνά Κοβάνη. Ο Φάνης Καλαϊτζάκης ήταν από τα Χανιά. Ήταν καθηγητής φιλόλογος και Δ/ντής στο κλασικό λύκειο της Θήβας. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη και πρώτος πρόεδρος του συλλόγου *Οι φίλοι του βιβλίου και της δημοτικής βιβλιοθήκης*.”Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του Φάνη Καλαϊτζάκη. Από ανάρτηση του Γιάννη Σκουρτανιώτη και από άλλες αναρτήσεις πληροφορήθηκα για το θάνατό του από πνιγμό, ενώ κολυμπούσε στην παραλία του Σαραντίου όπου έμενε τα τελευταία χρόνια μαζί με τη σύζυγό του Αθηνά Κοβάνη. Ο Φάνης Καλαϊτζάκης ήταν από τα Χανιά. Ήταν καθηγητής φιλόλογος και Δ/ντής στο κλασικό λύκειο της Θήβας. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη και πρώτος πρόεδρος του συλλόγου *Οι φίλοι του βιβλίου και της δημοτικής βιβλιοθήκης*.
Η πρώτη εκδήλωση που κάναμε και την επιμελήθηκε εξολοκλήρου ο Φάνης ήταν για τον Παπαδιαμάντη. Καλεσμένος ο Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος. Πρέπει να σώζεται η πρόσκληση και η αφίσα στο αρχείο του συλλόγου. Ο Φάνης είχε ευρύτητα γνώσεων και γνωριμίες στο χώρο και αυτό συνέβαλε στην ανάδειξη του συλλόγου. Δεν έμεινε όμως για πολύ. Οι έρευνες και οι μελέτες του πάνω στη μεσαιωνική ελληνική ιστορία τον τράβηξαν στο πανεπιστήμιο. Είχα την τιμή να τον διαδεχτώ ως πρόεδρος του συλλόγου.
Θυμάμαι ότι είχε ανταποκριθεί και είχε έλθει και μίλησε σε εκδήλωση που είχαμε κάνει για τη μεσαιωνική Θήβα. Τα χρόνια που ήμουν πρόεδρος στο Δ.Σ. του Δήμου τον συνάντησα πάλι. Έμενε τότε στο Σαράντι. Του ζήτησα να γράψει μία σύντομη περίληψη της μεσαιωνικής ιστορίας της περιοχής για την ιστοσελίδα του Δήμου. Για την ιστορία της προϊστορικής και αρχαίας Θήβας είχε επιμεληθεί η κ. Αλ. Χαραμή. Μετά από λίγες μέρες μου παρέδωσε το κείμενο, το οποίο αναρτήθηκε αμέσως. Δεν ξέρω αν σώζονται αυτά τα κείμενα γιατί η ιστοσελίδα έχει αλλάξει. Πάντα πρόθυμος ο Φάνης, με χιούμορ και ωραίος στη συζήτηση.
Έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις σε ιστορικά περιοδικά και έχει γράψει και ιστορικά βιβλία, τα οποία αναφέρονται και στην περιοχή μας. Άλλοι όμως είναι περισσότερο αρμόδιοι να αναφερθούν σε αυτά. Από εμένα αυτά τα λίγα για τον Φάνη από την καρδιά και τη μνήμη μου. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.”