Θήβα-Βασιλική Οικονομάκη: “Νιώθω τύψεις που έζησα”

Στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα μίλησε σήμερα 9/3 η Βασιλική Οικονομάκη, φοιτήτρια από τη Θήβα η οποία σπουδάζει Θεσσαλονίκη και ήταν μέσα στο τρένο-φέρετρο.

Η Βασιλική ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη με τον φίλο της Στέλιο μετά από το τριήμερο στην πόλη τους Θήβα, ώστε να συνεχίσουν τα μαθήματά τους. Ώσπου η μοίρα τους σημάδεψε αφού ταξίδεψαν στο μοιραίο τρένο που “έθαψε” πάνω από 50 ψυχές.

Η Βασιλική μας έχει ξανασυγκλονίσει με τις μαρτυρίες της. Έχει πει ότι σώθηκε από θαύμα αφού ξαφνικά ενώ ήταν στο 2ο βαγόνι του κυλικείου, άνοιξε τρύπα την ώρα της σύγκρουσης και έπεσε με τον φίλο της στο κενό και έτσι γλύτωσαν ως τραυματίες.

Σήμερα ακόμα μία φορά μας συγκλονίζει λέγοντας ότι έχει να κοιμηθεί οχτώ μέρες, νιώθει τύψεις διότι έζησε ενώ οι συνεπιβάτες της βρήκαν φρικτό θάνατο στις φλόγες του τρένου. Νιώθει τύψεις ΕΠΕΙΔΗ ΖΕΙ. Δεν μπορεί να κοιμηθεί ΕΠΕΙΔΗ ΖΕΙ. Κάποιοι άλλοι υπεύθυνοι κοιμούνται τα βράδια και συνεχίζουν τη ζωή τους ενώ έθαψαν τόσα άτομα.

Ακούστηκε άκρως αγανακτισμένη, Άκρως συντετριμμένη από την εμπειρία που έζησε. Νέα παιδιά πέθαναν δίπλα της, Και δεν μπορεί να ησυχάσει ενώ είναι από την μερίδα ανθρώπων που όχι μόνο δεν έφταιγε αλλά μια ζωή θα θυμάται αυτή την εφιαλτική νύχτα που γλύτωσε από το θάνατο αλλά τον “μύρισε” πολύ έντονα,

Όπως ανέφερε, «οχτώ ημέρες δεν έχω κοιμηθεί και όλοι αυτοί κοιμούνται. Πετάνε τριαντάφυλλα στα τρένα που ακόμα υπάρχουν πεθαμένα παιδιά εκεί μέσα, λες και είμαστε στα μπουζούκια… Και κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια… Οχτώ ημέρες είμαι ζωντανή-νεκρή», είπε η φοιτήτρια και συνέχισε το ξέσπασμά της: «Όλοι φταίμε, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Κι εμείς φταίμε κι εμείς που δεν κάναμε τίποτα τόσα χρόνια. Και δεν βγαίνει κανείς να πει τίποτα. Όλα αυτά τα παιδιά πέθαναν για τίποτα. Τι είμαστε να κάνουμε θυσίες; Πού είμαστε, στον Μεσαίωνα, και θυσιάζουμε τους ανθρώπους για να φτιάξουμε τις ράγες; Οι άνθρωποι αυτοί πώς θα γυρίσουν πίσω, οι οικογένειες αυτές πώς θα ξαναχαμογελάσουν που δεν θα ξαναδούν τα παιδιά τους;».

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά που επέζησαν να καταφέρουν να βρουν ηρεμία ψυχής. Και όχι ψυχούλες μου δε φταίτε εσείς. Εσείς απλά είσαστε οι τυχεροί και πρέπει να ευχαριστείτε κάθε μέρα το Θεό για αυτό και να προσπαθήσετε να το ξεπεράσετε.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content