Θήβα: “Σμύρνη” – Μία υπέροχη εκδήλωση από την Ένωση Μικρασιατών – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και πολυσύνθετη εκδήλωση στη Θήβα, αφιερωμένη στο βιβλίο “Σμύρνη” της ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ. Η παρουσίαση με 36 συγγραφείς που γράφουν για τη Σμύρνη φαίνεται να προσφέρει μια πολύπλευρη και πλούσια εικόνα της πόλης και της ιστορίας της.

Η συμμετοχή της Λίτσας Τότσκα στον συντονισμό και στην ανάγνωση κειμένων έδωσε έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στην εκδήλωση.

Επίσης, σημαντικό να αναφερθεί ότι ο δάσκαλος Αντώνης Τσαρούχας διευθυντής της ορχήστρας έπαιξε κεντρικό ρόλο στη μουσική παράσταση που έκλεισε την εκδήλωση. Η συνεισφορά του στη μουσική δημιούργησε αναμφίβολα μια αξέχαστη μουσική και συναισθηματική ατμόσφαιρα, προσθέτοντας έναν μοναδικό τόνο στο πολιτιστικό διήμερο που διοργάνωσε η Ένωση Μικρασιατών Θήβας.

Επιπλέον, η παρουσία της κινητής έκθεσης φωτογραφιών της ΟΠΣΕ προσθέτει μια άλλη διάσταση, προσφέροντας οπτικό υλικό για να συμπληρωθεί η εμπειρία των επισκεπτών.

Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας οργάνωσε, όπως πάντα, ένα πολυδιάστατο και εμπεριστατωμένο πολιτιστικό διήμερο, προσφέροντας στην κοινότητα της Θήβας μια ευκαιρία να εμβαθύνει στην πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της Σμύρνης.

Ομιλητές της εκδήλωσης:

Μιχάλης Βαρλας – Ιστορικός

Ελπιδοφόρος Ιντζεμπέλης – Συγγραφέας

Ευάγγελος Μαυρουδής – Συγγραφέας

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας Αποστόλης Δαγδελένης καθώς και ο Σπύρος Νικολάου εκπρόσωπος της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content