Θήβα: Ο Γιάννης Δασκαλάκης κολύμπησε 30χλμ για ιερό σκοπό – Εικόνες από τον τερματισμό του -βίντεο, φώτο

Ο Γιάννης Δασκαλάκης έχει το δικό του μότο στη ζωή. «Δώσε ζωή προσφέροντας κάτι από εσένα, χωρίς να στερήσεις κάτι από τη δική σου». 

Έχοντας αυτό στο μυαλό του και με στόχο την αύξηση εθελοντών αιμοδοτών, πραγματοποίησε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου τον διάπλου του Κορινθιακού κόλπου με αφετηρία το Ξυλόκαστρο και τερματισμό την παραλία Αγ. Νικόλαος στη Βοιωτία, στέλνοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Την ώρα που κολυμπούσε, πραγματοποιήθηκε στη Θήβα εθελοντική αιμοδοσία.

διανύοντας μία απόσταση περίπου 15 ωρών

Ο ίδιος δεν είναι επαγγελματίας κολυμβητής, αλλά είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία του να παρακινήσει τους συμπολίτες του να δώσουν αίμα, που είναι έτοιμος να διανύσει μία απόσταση που όπως αναφέρει στην «Κ» ξεπερνά τις μέχρι τώρα δυνατότητές του. 

Ο Giannis Daskalakis βγήκε, έχοντας κολυμπήσει 30χλμ σε 16 ώρες χωρις να καταφέρει να τερματίσει.

Τα μποφόρ κ τα ρεύματα που υπήρχαν έξω από τον κόλπο Δομβραινας δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει. Παραμένοντας στο ίδιο σημείο αρκετές ώρες πήρε την απόφαση να σταματήσει.

Μπράβο ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ!!! Οι φωτογραφίες είναι από τον τερματισμό του στο Άγιο Νικόλαο.

Η θάλασσα με γαληνεύει στις «φουρτούνες» λέει ο Γιάννης.

Οι λόγοι που επιχείρησε κάτι τόσο δύσκολο στη θάλασσα είναι επειδή αυτή τον γαλήνευε, όπως λέει, στις «φουρτούνες». Παραφράζοντας τον Καβάφη, η θάλασσα για εκείνον είναι η κρυφή φωνή που μπαίνει μες στην καρδιά του, τον συγκινεί και τον ευφραίνει.

«Οταν περνούσαμε τον δικό μας οικογενειακό Γολγοθά, κατέφευγα στη θάλασσα για να βρω την χαμένη μου ελπίδα. Κάθε φορά βουτούσα, χωρίς ρολόι, χωρίς στόχο, χωρίς σχέδιο. Ηθελα απλώς να κολυμπήσω για να βρω τη δύναμή μου. Και κάθε φορά την έβρισκα», εξομολογείται ο κ. Δασκαλάκης.

Δηλώνει:

Ο σκοπός ήταν ιερός και θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω όλους εκείνους που έλαβαν μέρος στην διήμερη αιμοδοσία. 🙏

Επίσης θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω

Τον Thanasis Lagos που οδηγούσε την βάρκα συνοδείας.

Τον Dimitris Papaharalampos που βοηθούσε στην βάρκα.

Τον Κώστας Μαύρος που κολυμπούσε αρκετη ώρα πλάι του.

Την Pen Ot που επενέβαινε στην βάρκα κ τον βοηθούσε με την τροφοδοσία.

Τα παιδιά που επέβαιναν στην δεύτερη βάρκα, για την συμβολή τους Stelios BekrisBill Gelis @thodoris mpakas

Τον Κο Τάσος Καμούτσης για την παρουσία του κατά την υποδοχή, καθώς και τους νοσηλευτές που βρίσκονταν εκεί.

Τον Panos Fragkos για την πρόθεση προσφοράς σε προμήθειες.

Τον Paris Villiotis για τα μετάλλια – πλακέτες.

Τον Kostas MerkosBillys StefanatosPanos Vekios για το στήσιμο του φωτισμού στην παραλία.

Όλους όσους παραβρέθηκαν και έκαναν θερμή την υποδοχή του Γιάννη.

Περήφανοι όλοι μας για σένα ❤️

© 2023 – E-Sterea.gr

Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content
e-sterea.gr