Θήβα: Εορτασμός Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Κοντίτο – βίντεο και φώτο

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η εορταστική περιφορά της εικόνας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Ιερό Ναό στο Κοντίτο Θήβας.

Μετά το τέλος της λειτουργίας υπήρξαν χορευτικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς από τους εξής συλλόγους:

– Εξωραϊστικος Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντίτο

– Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Αλιάρτου

– Ελληνικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών ΗΓΕΧΟΡΟΣ

Την παρουσία τους έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Αναστασίου, οι βουλευτές κ. Λευτέρης Κτιστάκης και κ. Γιώργος Μουλκιώτης και μέλη του δήμου.

Το e-sterea, με τον συνεργάτη του Αποστόλη Ζυγούρη, έχουν για εσάς στιγμιότυπα από αυτή την πολύ όμορφη γιορτή.

Χρόνια πολλά σε όλους

Δύο λόγια για τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο

Ο εορτασμός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου είναι μια θρησκευτική γιορτή που τιμά τους δύο κορυφαίους απόστολους του Χριστιανισμού, τον Απόστολο Πέτρο και τον Απόστολο Παύλο. Η εορτή εορτάζεται στις 29 Ιουνίου κάθε χρόνο, αν και σε ορισμένες χώρες και εκκλησίες μπορεί να γιορτάζεται σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Ο Απόστολος Πέτρος και ο Απόστολος Παύλος ήταν δύο από τους δώδεκα μαθητές του Ιησού Χριστού και αποτέλεσαν σημαντικές μορφές στη διάδοση του Χριστιανισμού. Ο Πέτρος θεωρείται ο πρώτος επίσημος Πάπας της Εκκλησίας και ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Ρώμης, ενώ ο Παύλος ήταν γνωστός για τα ταξίδια του και τις επιστολές του προς τις χριστιανικές κοινότητες.

Ο εορτασμός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου συνήθως περιλαμβάνει λειτουργίες και προσευχές στις εκκλησίες. Οι πιστοί τιμούν τη μνήμη των δύο αποστόλων και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για το έργο που επιτέλεσαν στον χώρο της πίστης. Μερικές φορές, πραγματοποιούνται παρελάσεις ή άλλες κοινοτικές εκδηλώσεις για να γιορτάσουν την εορτή.

Επιπλέον, η ημέρα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου θεωρείται επίσης επίσημη αργία σε ορισμένες χώρες με ισχυρή χριστιανική παρουσία. Οι πιστοί συχνά συγκεντρώνονται για να προσευχηθούν, να συμμετάσχουν σε θρησκευτικές τελετές και να απολαύσουν ημέρες χαλάρωσης και γιορτής.

Συνολικά, ο εορτασμός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου είναι μια σημαντική γιορτή για τους χριστιανούς, καθώς τιμά την προσφορά και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν αυτοί οι δύο απόστολοι στην εκκλησία και την διάδοση του Χριστιανισμού.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content