Θήβα: Απόσυρση υποψηφιότητας Σταμάτη Χαλβατζή

Σήμερα 13 Ιουλίου ο Σταμάτης Χαλβαζής, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης» , ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για Δήμαρχος Θηβαίων

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Φίλες – Φίλοι,

Πριν ένα χρόνο περίπου, μετά την απόφαση στήριξης της Δημοτικής Παράταξης «Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης» προς το πρόσωπό μου, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την θέση του Δημάρχου Θηβαίων στις επερχόμενες εκλογές του Οκτώβρη 2023.

Όλο το προηγούμενο διάστημα συνομιλώντας με συμπολίτες μας, σε μια προσπάθεια αλληλοενημέρωσης , με λύπη μου διαπίστωσα ότι υπάρχει μια διάχυτη απογοήτευση, για την αναποτελεσματικότητα στη λειτουργία του Δήμου μας διαχρονικά, καταλογίζοντας ευθύνες σε όλους όσους συμμετείχαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η επικρατούσα άποψη, με αναφορά σε συγκεκριμένες συμπεριφορές, είναι ότι η ενασχόληση με τα κοινά εμπεριέχει περισσότερο στοιχεία εξυπηρέτησης προσωπικών και πολιτικών επιδιώξεων και λιγότερο την υποστήριξη του γενικότερου συμφέροντος.

Δυστυχώς και οι τρέχουσες εξελίξεις, εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών, που εστιάζονται περισσότερο στην επιδίωξη προσωπικών φιλοδοξιών και λιγότερο στην συγκρότηση μιας τεκμηριωμένης πρότασης, που θα βάλει το Δήμο μας σε μια τροχιά ανάπτυξης, δικαιώνουν τις ανησυχίες των πολιτών.

Όλα αυτά αποδυναμώνουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού επί της ουσίας αποτρέπουν αξιόλογους και νέους συμπολίτες μας να ασχοληθούν με τα κοινά του τόπου μας.

Εκφράζοντας την πλειοψηφία των ανθρώπων που ασχολούνται ως ενεργοί πολίτες με τα κοινά, πιστεύω ότι:

 Η ενασχόληση με τα κοινά προϋποθέτει το στοιχείο της προσφοράς.

 Τα προβλήματα και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας πρέπει να μας ενώνουν, πέρα και έξω από κομματικές γραμμές και πολιτικές σκοπιμότητες.

 Η συναντίληψη και η συνεργασία στη βάση μιας κοινά αποδεκτής πρότασης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αναγκών του Δήμου μας, απαιτεί σεβασμό της διαφορετικής άποψης, καλή προαίρεση και αμοιβαίες υποχωρήσεις υπηρετώντας το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ.

Εκφράζοντας την σταθερή προσήλωσή μου στις πιο πάνω αρχές και με μοναδικό στόχο να συμβάλλω στην οικοδόμηση μιας ΕΝΩΤΙΚΗΣ προσπάθειας, στα πλαίσια μιας προγραμματικής σύγκλισης που θα δίνει προοπτική στο Δήμο μας και θα τύχει της υποστήριξης των συνδημοτών μας, ΑΠΟΣΥΡΩ την υποψηφιότητά μου για την διεκδίκηση της θέσης του Δημάρχου Θηβαίων.

Σταμάτης Χαλβατζής

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content