«Θα πιω απόψε το φεγγάρι»: Μια απίθανη ροκ διασκευή στα αγγλικά

Ήταν τον περασμένο Νοέμβριο όταν ο Christian Ronig μάς παρουσίασε στα αγγλικά το τραγούδι Θάλασσα Πλατιά του Μάνου Χατζιδάκι.

Τώρα, διασκευάζει το Θα πιω απόψε το φεγγάρι του Μίμη Πλέσσα, με τίτλο Tonight I’ll Drink the Moon.

Τέσσερα χρόνια μετά το εντυπωσιακό άλμπουμ «Greece is mine», με την απόδοση στα αγγλικά πασίγνωστων λαικών και ρεμπέτικων, ο Christian Ronig, επιστρέφει με το νέο του διπλό άλμπουμ «Heavy seas at the cape of good hope».

Η νέα του δουλειά περιλαμβάνει νέες συνθέσεις του Ronig με rock και blues επιρροές αλλά και μερικές νέες μεταγραφές στα αγγλικά, τραγουδιών του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Πλέσσα, κ.ά.

Ο Ronig εντυπωσιάζει με την ικανότητα του να συνδυάζει ετερόκλητες και ποικίλες επιρροές που συνδυασμένες δεξιοτεχνικά αποκτούν ένα εντελώς νέο ήχο, φτιαγμένο από τα παλιά υλικά.

Με μια πρωτοφανή ικανότητα καταφέρνει να αποδίδει στα αγγλικά τραγούδια όπως τα Θάλασσα πλατιά, Γελαστό παιδί, Θα πιώ απόψε το φεγγάρι, χαρίζοντας τους ένα εντελώς διαφορετικό ηχόχρωμα. Κάτι στο οποίο έχει συμβάλει σημαντικά ο Παρασκευάς Κίτσος στις ενορχηστρώσεις που καταφέρνει να δώσει ενιαίο ήχο τόσο στα νέα τραγούδια όσο και στις διασκευές.

Δύο αντιπροσωπευτικά τραγούδια του άλμπουμ έχουν ήδη ξεχωρίσει: το καινούργιο Feel the heat και το Deep and silent sea, απόδοση στα αγγλικά του Θάλασσα πλατιά, του Χατζιδάκι.

Το διπλό cd Heavy seas at the cape of good hope, κυκλοφορεί από την γερμανική Motor Entertainment.

Eνορχήστρωση – Παρασκευάς Κίτσος
Ηχογράφηση – Μιχάλης Καββαδίας στα Electric Zen Studio
Mastering – Γιάννης Χριστοδουλάτος στο Sweetspot Productions
Φωτογραφίες: Kai Kremser

Παραγωγή: Christian Ronig

newsbomb

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content