Τέμπη: «Το έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί» – Απεργιακός ξεσηκωμός – Σωματεία και Σύλλογοι της Στερεάς στους δρόμους

Ψ   Η   Φ   Ι   Σ   Μ   Α Ο.Ε.Ε.Ε

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 16ης Μαρτίου 2023

Με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη και τις ανθρώπινες απώλειες στην τρομερή αυτή τραγωδία, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις των πόλεών μας την Πέμπτη, 16 τρέχοντος, με κεντρικά θέματα:

– Την απαίτηση να μην έχουμε ποτέ ξανά ανάλογα δυστυχήματα ούτε τέτοιον βαρύ φόρο αίματος, εφόσον εξαρτάται από εμάς και μόνο να τα αποφύγουμε.

– Την ανάγκη για σύγχρονες, ασφαλείς και προσιτές μεταφορές και συγκοινωνίες συνολικά.

–  Την άμεση εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας.

– Την επίσπευση των μεγάλων έργων εκσυγχρονισμού του συνόλου των σιδηροδρομικών, αεροπορικών, οδικών και θαλάσσιων μεταφορικών  υποδομών.

– Την άμεση επαναλειτουργία, με ασφάλεια αυτή τη φορά, των σιδηροδρομικών γραμμών.

Μέσα από την συμβολή μας στις κινητοποιήσεις, εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν την τρομερή νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου και ταυτόχρονα προβάλλουμε την δυσαρέσκειά μας προς το κράτος για την χρόνια αναποτελεσματικότητά του και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες εκσυγχρονισμού που επιτάσσει μια σύγχρονη Πολιτεία.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος    

 Παρασκευή Αγιοστρατίτη

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

μέλος της Ο.Γ.Ε.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

  Η Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς, σύμφωνα και με την κοινή στάση για κλιμάκωση των αγώνων για την προστασία και την ασφάλεια της ζωής του λαού, που εκφράστηκε από όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, καλεί τις γυναίκες σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία, την Πέμπτη 16 ΜΑΡΤΙΟΥ    2023.

  Οι μαζικές συγκεντρώσεις της Απεργίας της 8ης Μάρτη, τα συλλαλητήρια και οι κινητοποιήσεις εργαζομένων, μαθητών, φοιτητών, μετά το ΕΓΚΛΗΜΑ των ΤΕΜΠΩΝ, είναι η αρχή για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα αυτό, για να ξεσκεπαστούν οι αιτίες και οι ένοχοι, για να ξεσκεπαστούν και να ανατραπούν οι εγκληματικές πολιτικές που μπροστά στην εξασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών κολοσσών θυσιάζουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, λογαριάζοντας την προστασία και την ασφάλεια τους ως κόστος.

  Με το συλλογικό αγώνα μας απαιτούμε να πληρώσουν και να τιμωρηθούν όλοι οι «μηχανοδηγοί» του τρένου της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπηρέτησαν πιστά την “απελευθέρωση” των μεταφορών. Αυτοί προχώρησαν στην κατάτμηση του ΟΣΕ, χαρίζοντας στους ομίλους εκατομμύρια κάθε χρόνο μέχρι σήμερα. Αυτοί ευθύνονται για την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, την απουσία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, τη θεσμοθέτηση της 9ημερης συνεχόμενης δουλειάς για τους σιδηροδρομικούς, τις χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στα τρένα, μέχρι και την κάλυψη θέσεων σταθμαρχών με μπλοκάκι.

  Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που θάβει τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας κάτω από τα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών. Είναι η ίδια βαρβαρότητα που διαιωνίζει σήμερα την γυναικεία ανισοτιμία  στο έδαφος της κοινωνίας της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και τσακίζει τα δικαιώματα μας στην εργασία, τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο.

  Ενώνουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία, τους εργαζόμενους, τους φορείς και τους Συλλόγους της πόλης μας, καλούμε κάθε γυναίκα σε μαζική συμμετοχή στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Πέμπτη 16 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.

Απαιτούμε :

 • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές. 
 • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και ΠΦΥ για όλες και όλους που θα καλύπτει τις ανάγκες για αποκατάσταση της υγείας χωρίς καμία πληρωμή για γιατρούς, εξετάσεις και φάρμακα.
 • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχο εδώ και τώρα της αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
 • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, προστασίας της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας να ζήσουν την ζωή που ονειρεύονται, τη ζωή που τους αξίζει!!!

                Το Δ.Σ.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ 15/03/2023

Συμμετοχή του Σ.Φ.Ε.Ε. Θηβών Βοιωτίας στην Κινητοποίηση της 16ης Μαρτίου 2023

Ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Θηβών Βοιωτίας (Σ.Φ.Ε.Ε. Θηβών Βοιωτίας) ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της κοινωνίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών αποφάσισε να συμμετέχει στην αυριανή Πανελλαδική κινητοποίηση με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και ελπίζουμε να δικαιωθούν.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν σε αυτή τη συγκέντρωση.

Συνάντηση στις 12.00 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Σ.Φ.Ε.Ε. Θηβών Βοιωτίας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      24ΩΡΗ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου  Λιβαδειάς σε συνεδρίασή του αποφάσισε τη συμμετοχή του στην  24ωρη  Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.

Καλούμε όλα τα Σωματεία της δύναμής μας, όλους τους εργαζόμενους της Επαρχίας μας, τους Φορείς και τους Συλλόγους της πόλης μας να συμμετέχουν μαζικά 

στην Απεργιακή Συγκέντρωση

Πέμπτη 16 Μάρτη ώρα 12.00΄, στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, γινόμαστε η φωνή όλων των νεκρών για να γίνει πράξη το 

« ΠΟΤΕ  ΞΑΝΑ ».

 Ότι έγινε στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος. Είναι μια πολιτική επιλογή που ακολούθησαν στους μισθούς, στις συντάξεις, στην υγεία, στην παιδεία, στα δικαιώματα και στις ελευθερίες μας. Το αγωνιστικό μας  χρέος απέναντι στον ανθό, την ελπίδα της χώρας, τα παιδιά μας, και σε όλους εμάς, είναι να παλέψουμε ενάντια σε κάθε τι που «εκτροχιάζει τις ζωές του εργαζόμενου λαού» προς όφελος μιας χούφτας «εταίρων και εταιρειών του κέρδους» που λυμαίνονται τις ζωές μας.

 Όλοι εμείς, οι απλοί άνθρωποι που θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε στο τρένο, είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις μας να προστατεύσουμε και να εξασφαλίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, των οικογενειών μας.

  ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:

 • Για σύγχρονες, ασφαλείς μεταφορές, ενταγμένες σ’ έναν ενιαίο δημόσιο φορέα, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του  λαού.
 • Άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές. Η τεχνολογική πρόοδος στην υπηρεσία του ανθρώπου και όχι του επιχειρηματικού κέρδους.
 • Για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν Συστήματος Υγείας
 • Για άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος, εδώ και τώρα, αντισεισμικής  θωράκισης σε Σχολεία, Νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
 • Για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς
 • Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, Συγκοινωνίες, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ  ΩΡΑ 12.00΄ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ   ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΚΚΕ Κ.Ο. Φθιώτιδας Απεργούμε, διαδηλώνουμε ενάντια στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων της φτώχειας, της ανεργίας, της ακρίβειας και της ξένης εξάρτησης

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Στις 16 Μάρτη συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη πανεργατοϋπαλληλική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ. Είμαστε στους δρόμους όλης της χώρας για να απαντήσουμε στο έγκλημα που ζήσαμε την 1η του Μάρτη στα Τέμπη. Για να καταγγείλουμε τους πραγματικούς ενόχους αυτού του εγκλήματος που δεν είναι παρά η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εκποίησης δημόσιων τομέων στο ασύδοτο ξένο και ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο, η πολιτική των απολύσεων και της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, η πολιτική της μνημονίων και της ΕΕ, η πολιτική που αδιαφορεί εντελώς για την ασφάλεια και τη ζωή της νεολαίας και του λαού και οδήγησε στην σιδηροδρομική τραγωδία.

Αυτοί που υπηρετούν και υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές, πρώτα απ’ όλα η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενοι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν τώρα, με μια πλύση εγκεφάλου από τα δικά τους μέσα μαζικής ενημέρωσης, να κουκουλώσουν τις πελώριες εγκληματικές ευθύνες τους και να τις μεταθέσουν, ουσιαστικά, σε έναν “σταθμάρχη” ή και σε μερικούς ακόμα από το προσωπικό του ΟΣΕ !

Αυτοί που προώθησαν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και εδραίωσαν ένα καθεστώς ασυδοσίας των «επενδυτών», με μοναδικό στόχο τη λεηλασία της χώρας προς όφελος της κερδοφορίας τους. Αυτοί που φίμωναν και καταδίωκαν τις φωνές των εργαζομένων που προειδοποιούσαν επανειλημμένα για τις μεγάλες και μεγάλες και επικίνδυνες ελλείψεις στο τομέα ασφάλειας των σιδηροδρόμων, θρασύτατα τώρα δια στόματος Μητσοτάκη προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στις “συντεχνίες” των εργαζόμενων!

Και το κάνουν αυτό όχι μόνο για να κρύψουν την αποκλειστική ενοχή που έχουν για το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της χώρας αλλά και γιατί θέλουν να συνεχίσουν την καταστροφική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, όπως δείχνουν και τα νέα νομοσχέδια, για την ιδιωτικοποίηση του νερού και ογκολογικού νοσοκομείου παίδων, που έφερε αυτές τις μέρες στη Βουλή για ψήφιση η κυβέρνηση!

Το τι σημαίνουν και τι συνέπειες έχουν οι ιδιωτικοποιήσεις είναι πια πολύ καθαρό!

Οι υποσχέσεις τους ότι θα έφερναν “ σύγχρονες, ποιοτικές και φτηνές υπηρεσίες και αγαθά” αποδείχτηκαν πλέον μια κολοσσιαία απάτη σε βάρος του λαού !

Ξεπούλησαν τον ΟΣΕ και τον μετέτρεψαν σε κινητό φέρετρο. Ιδιωτικοποίησαν τη ΔΕΗ και οι λογαριασμοί έφτασαν στα ουράνια. Ξεπούλησαν τον ΟΤΕ και τα τηλέφωνα στοιχίζουν πανάκριβα. Ξεπούλησαν τα λιμάνια τα αεροδρόμια και όμως χρωστάμε περισσότερα από πρώτα, ενώ θησαυρίζουν οι ξένοι “επενδυτές”.

Μιλάνε για δημοκρατία και την ίδια ώρα σκάνε τα σκάνδαλα των παρακολουθήσεων σαν μανιτάρια. Η αστυνομική βία, το χτύπημα των διαδηλώσεων είναι καθημερινό φαινόμενο.

Οι τιμές των αγαθών καθημερινά ανεβαίνουν. Τα τρόφιμα, τα καύσιμα το ρεύμα όλα έχουν τιναχτεί στα ύψη με την πολιτική τους!

Πρέπει να βάλουμε τέρμα σε αυτήν την βαθιά αντιλαϊκή πολιτική!

Και ο μόνος τρόπος είναι να αναπτύξουμε τους μαζικούς αγώνες για την ανατροπή της.

Να δώσουμε συνέχεια στις πολύ μαζικές κινητοποιήσεις και απεργίες που από την 1η Μάρτη απλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα.

Καμία ανοχή – Καθολική καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής τους!

Κάτω οι ιδιωτικοποιήσεις!

Ασφαλείς – σύγχρονες – φτηνές δημόσιες συγκοινωνίες

πλήρως στελεχωμένες με σταθερά εργαζόμενο προσωπικό και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας!

Κάτω η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της ακρίβειας,

της καταστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της ξένης εξάρτησης

Όλοι στην πανεργατοϋπαλληλική 24ωρη απεργία της 16 Μάρτη,

που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και στα κατά τόπους απεργιακά συλλαλητήρια

ΛΑΜΙΑ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ και ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, ΠΕΜΠΤΗ 12 μμ.

Κ.Ο. Φθιώτιδας

Ανακοίνωση Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Λιβαδειάς για την απεργία της 16ης Μάρτη

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ  – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

 Οι συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις της Τετάρτης 8 Μάρτη, τα συλλαλητήρια και οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα,  έχουν κάνει ξεκάθαρο σε κράτος, κυβερνήσεις και επιχειρηματικούς ομίλους ότι το ποτάμι της οργής για το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρόκειται να κοπάσει. 

Είναι όλοι τους ένοχοι!

Γίναμε η φωνή των δεκάδων συνανθρώπων μας, των νέων παιδιών που πλήρωσαν με τη ζωή τους την εγκληματική πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των μεταφορών απ’ όλες μέχρι σήμερα τις κυβερνήσεις.

Η ζωή, η ασφάλεια, οι ανάγκες μας δεν είναι κόστος, δεν ανεχόμαστε να θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ζούμε με το άγχος και την αγωνία αν θα γυρίσουμε όρθιοι και υγιείς  στα σπίτια μας, επειδή στις γαλέρες που εργαζόμαστε η εντατικοποίηση σπάει κόκκαλα, τα μέτρα υγείας και ασφάλειας είναι ανύπαρκτα και τα εργατικά ατυχήματα η καθημερινότητα μας.

Σίγουρα δεν φταίει η κακιά η ώρα. Ένοχοι είναι  αυτοί  που βάζουν στη ζυγαριά την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, την ασφάλεια των παιδιών μας στα σχολεία, την ασφάλεια όλων μας στις μετακινήσεις, σε υποδομές,  τις ανάγκες  μας σε παιδεία, υγεία, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, την ίδια μας τη ζωή γιατί τα θεωρούν κόστος. 

Ως εδώ όμως! Τα κέρδη τους – οι ζωές μας!

Η οργή μας να συνεχίσει να γίνεται αγώνας που συνεχώς θα δυναμώνει!

Αγώνας που είναι ανάγκη να αγκαλιαστεί από περισσότερους εργαζόμενους!

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Σύγχρονα, συχνά και ασφαλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

• Μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στο χώρους δουλειάς.

• Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.

• Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

• Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αύξηση μισθού, 7ωρο-35ωρο- 5ήμερο, καθορισμένο ωράριο. Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, στις 16/03, στις 12:00!

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content