Τέμπη: «Νόμιζα ότι ο γιος μου σκοτώθηκε»: Γλίτωσε από του «Χάρου τα δόντια»

Τις δραματικές στιγμές που έζησε μαζί με τον γιο της στο δεύτερο βαγόνι της φονικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική στα Τέμπη, περιέγραψε η κ. Σιώζη στον δημοσιογράφο Σωτήρη Μπέσκο και στον 989 Alpha Radio.

«Πίστευα ότι ο Βασίλης μου (ο γιος της) σκοτώθηκε. Έπεσα πάνω του την στιγμή της σύγκρουσης. Εν τέλει τον είχα καταπλακώσει και όταν κατάλαβα ότι ήταν καλά προσπαθήσαμε να βγούμε από μία χαραμάδα που βλέπαμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πολύτιμη βοήθεια που έλαβαν από τα δύο παιδιά «ήρωες» έτσι ώστε να μπορέσουν να βγουν από το βαγόνι που μύριζε καπνό.

«Βγείτε έξω θα καείτε μου φώναζε ο Στέργιος» είπε η κ. Σιώζη, ο οποίος βοήθησε την ίδια και τον γιο της να βγουν από το τρένο. «Η καραμάδα οδηγούσε στη διπλανή καμπίνα που εκεί είχαν καταπλακωθεί πολλοί άνθρωποι. Από κει δεν άκουγα φωνές, οι φωνές ήταν από τα πίσω βαγόνια» ανέφερε.

«Εν τέλει σκαρφαλώσαμε και βγήκαμε έξω. Φοβόμασταν μήπως γίνει έκρηξη. Τώρα που το βλέπω συνειδητοποιώ από που βγήκαμε». 

«Θα μπορούσαμε να είχα καεί αν δεν βγαίναμε εγκαίρως, ο γιος μου με ρωτούσε αν γινόταν πόλεμος» αναφέρει η κ. Σιώζη για τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε τα μεσάνυχτα της Τρίτης. 

Πολλοί από το βαγόνι 1 και δυο δεν τα κατάφεραν όπως λέει. Πολλοί άνθρωποι πήγαιναν να βοηθήσουν εγκλωβισμένους αλλά δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα πρώτα βαγόνια λόγω μεγάλης φωτιάς και έτσι επικεντρώθηκαν στα πιο πίσω βαγόνια.

Η αγωνία της για την υγεία του παιδιού ήταν τεράστια μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο. «Έτρεμα μέχρι να ακούσω από τους γιατρούς ότι ο γιος μου είναι καλά. Ευτυχώς την γλιτώσα εγώ με ράμματα στο κεφάλι και κάποια σπασμένα πλευρά και ο Βασίλης με κάποιους μώλωπες».

Μαμά είμαι ήρωας;

Όπως τόνισε στην εκπομπή του Σωτήρη Μπέσκου και τον Alpha Radio η κ. Σιώζη ο γιος της μετά από 4 μέρες την ρωτάει «μαμά, είμαι ήρωας»; Η ψυχή του παιδιού στιγματίστηκε, όπως λέει. «Δεν μιλάει για τα όσα έζησαν, θα πρέπει να τον προσεγγίσω εγώ».

Τέλος, αναφέρθηκε στην απουσία όλες αυτές τις μέρες της εταιρείας που, παρόλου που υποσχέθηκε βοήθεια τόσο στους τραυματίες όσο και ψυχολογική υποστήριξη στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων, δεν έχει κάνει τίποτα.

«Κανείς από την εταιρεία δεν μας έχει πάρει ένα τηλέφωνο» είπε.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

dnews

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content