Τέμπη – Νέο ντοκουμέντο: Φωτογραφία μέσα από τον προαστιακό δείχνει το λάθος του σταθμάρχη

Τέμπη – Νέο ντοκουμέντο: Φωτογραφία μέσα από τον προαστιακό δείχνει το λάθος του σταθμάρχη

Μία φωτογραφία – ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το newsit.gr αποκαλύπτει ακόμα ένα κομμάτι της μοιραίας νύχτας, που έγινε η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Στη φωτογραφία – ντοκουμέντο του newsit.gr βλέπετε το «κλειδί» 116. Ένα από τα σημεία δηλαδή, που τα τρένα αλλάζουν ράγες και άρα κατεύθυνση.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το χώρο των μηχανοδηγών, του προαστιακού, την ημέρα της τραγωδίας στα Τέμπη αλλά κάποιες ώρες νωρίτερα.

Θυμίζουμε ότι πριν από την τραγωδία στα Τέμπη, αποφεύχθηκε αντίστοιχη περίπτωση με τον προαστιακό, τον οποίο ο σταθμάρχης έστειλε λάθος και χρειάστηκε να κάνει… όπισθεν για να αποφευχθούν τα χειρότερα…

Ντοκουμέντο με το «κλειδί» 116 σε λάθος θέση

Να το λοιπόν το «κλειδί» 116 σε λάθος θέση που κανονικά θα έπρεπε να είναι «γυρισμένο» ευθεία και στέλνει το τρένο… σε άλλη κατεύθυνση!

Αν ο μηχανοδηγός του προαστιακού δεν αντιλαμβανόταν νωρίς το λάθος, θα γινόταν ατύχημα. Ευτυχώς ο συρμός σε αυτή την περίπτωση, είχε χαμηλή ταχύτητα και σταμάτησε.

Γιατί όμως το «κλειδί» 116 ήταν γυρισμένο;

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο σταθμάρχης Λάρισας το είχε γυρίσει σε αυτή τη θέση νωρίτερα, για να περάσει το τοπικό τρένο του Βόλου στις 22.10 και να μπει στη Λάρισα όπως και έγινε. Μετά ωστόσο φαίνεται ότι ξέχασε να το επαναφέρει στη σωστή θέση.

Με αυτά και με αυτά, δημιουργήθηκε μία «αναμπουμπούλα» -καθώς ο προαστιακός στο τσακ γλίτωσε το ατύχημα- λίγο πριν χρειαστεί να ασχοληθεί ο σταθμάρχης με την επόμενη αμαξοστοιχία, το μοιραίο Ιντερσίτι.

Για να γίνουν όλα σωστά με το Ιντερσίτι, ο σταθμάρχης θα έπρεπε αυτή τη φορά να γυρίσει ένα άλλο κλειδί, το κλειδί 118. Μέσα στην όλη αναμπουμπούλα όμως, φαίνεται πως αυτό δεν έγινε… Κι έτσι οδηγηθήκαμε στη φονική σύγκρουση τρένων, που «θέρισε» 57 ζωές.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr