Τέμπη: «Ήταν να επιβιβαστώ στο 2ο βαγόνι, ο φίλος μου είπε μπες στο τελευταίο» – Μαρτυρία φοιτήτριας

Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία μιας φοιτήτριας που επέζησε της φονικής σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη. Η νεαρή από την Κοζάνη, φοιτήτρια στο ΑΠΘ, είπε ότι αρχικά ήταν να επιβιβαστεί στο 2ο βαγόνι όμως μετά από μια κουβέντα του φίλους της πήγε στο τελευταίο και τελικά σώθηκε. «Μου είπε “πήγαινε στο τελευταίο, λες και είχε το προαίσθημα”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Αγνή Τιτέλη περιέγραψε με λεπτομέρειες όσα έζησε το μοιραίο βράδυ. «Συνήθως κάθομαι μπροστά-μπροστά και για πρώτη φορά έκατσα στο τέλος, νιώθω υπερβολικά τυχερή, όπως και τα παιδιά που σώθηκαν, είναι τύχη, δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, «υπήρξε καθυστέρηση μισής ώρας περίπου στα Παλαιοφάρσαλα, δεν είχα καταλάβει πολλά γιατί φορούσα και ακουστικά, μετά ξεκίνησε φυσιολογικά και δεν πέρασε μια ώρα και αρχίζει το βαγόνι μας να τρέμει, έπεφταν κάτω οι άνθρωποι, τα πράγματα, τσιρίδες, δεν μπορείς να δεις έξω τι συμβαίνει επειδή είναι τα φώτα ανοιχτά, νόμιζα ότι είμαστε σε γκρεμό και πέφτουμε.»

Παράλληλα, ανέφερε: «Δεν μπορώ να διανοηθώ τι περάσαν τα παιδιά στο πρώτο βαγόνι. Εν τέλει σταμάτησε το τρένο, πανικός, καπνός, ακόμα και στο έβδομο βαγόνι είχε καπνό, μύριζε καμένο και μας φώναζαν όλοι βγείτε έξω».

«Όταν βγήκα ήμουν σε τούνελ, άνοιξε η πόρτα και βγήκα, πανικός, μας τρόμαξαν γιατί μας έλεγαν για κίνδυνο έκρηξης. Βγαίνω έξω, μαυρίλα, δεν είχα ιδέα τι είχε γίνει, νομίζαμε απλώς ότι εκτροχιάστηκε το τρένο. Δεν μπορώ να περιγράψω τις τσιρίδες του κόσμου, φώναζαν ότι καίγονται, πήγα προς τα εκεί και είδα πολλή φωτιά, μας έλεγαν να φύγουμε και έφυγα από την άλλη πλευρά.»

«Ήρθε κατευθείαν η αστυνομία, πάρα πολύ γρήγορα, μετά Πυροσβεστική και ασθενοφόρα, φύγαμε με λεωφορεία κατά τις 2. Σκέφτηκα ότι μπορεί να πεθάνω, πήρα τον μπαμπά μου, έπαθα κρίσεις πανικού. Δεν έχω λόγο για τα παιδιά που μας βοήθησαν, κάποιοι ήταν πολύ ψύχραιμοι, βοήθησαν ακόμα κι εμένα που απλώς έπεσα», προσέθεσε.

Τέλος, σε ερώτηση αν θα ξαναμπεί σε τρένο, η κοπέλα απάντησε ότι δεν ξέρει αν θα μπορέσει ξανά, ενώ ανέφερε ότι δυσκολεύεται να μένει μόνη της πλέον.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr