Τέμπη: «Αφήνεις δυο μωρά ορφανά να κλαίνε τη νύχτα» – Σε τραγική κατάσταση ο σύζυγος της 36χρονης Έλενας που σκοτώθηκε

Συγκλονίζει ο σύζυγος της 36χρονης στρατιωτικού, Έλενας Δουρμίκα, που σκοτώθηκε στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Ο Δημήτρης Σέπκας έχασε στα Τέμπη τη σύντροφο και μητέρα των παιδιών τους.

Ο τραγικός σύζυγος και πατέρας μίλησε στο newsit.gr και περιέγραψε την τελευταία τους συνομιλία.

«Η σύζυγος μου είχε ταξιδέψει στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους. Το μεσημέρι της Τρίτης (28.02.2023) είχε τελειώσει αργά τις δουλειές που είχε, έχασε το μεσημεριανό τρένο και πήρε το βραδινό για να επιστρέψει στα παιδιά της. Δεν μιλήσαμε όλο το απόγευμα. Με πήρε το βράδυ, από τον σταθμό της Λάρισας και μου είπε ότι δεν ήταν καλά, ήταν λίγο άρρωστη και ήθελε να γυρίσει στο σπίτι της, στην αγκαλιά των παιδιών της και σε εμένα» θυμάται ο Δημήτρης Σέπκας, μιλώντας στο newsit.gr και συνεχίζει:

«Στις 22:32 ήταν η τελευταία μας κλήση. Μου είχε πει πως ήταν πολλή ώρα σταματημένοι και πως η γραμμή δεν είχε ρεύμα και θα τους έβαζαν σε άλλη γραμμή. Μου είπε να πάω στις 23:20 να την πάρω από το Πλατύ, που θα κατέβαινε, για να πάμε στο σπίτι μας. Στις 23:15, που έφτασα εκεί, άκουσα έναν άνθρωπο να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει «είστε καλά, που είστε, έχει χωράφια, έχει σκοτάδι;»

«Δεν ήξερα τι έγινε» συνεχίζει να περιγράφει τις πρώτες στιγμές της τραγωδίας ο Δημήτρης Σέπκας:

«Δεν μου απαντούσε κανείς. Πήρα τηλέφωνο στην Hellenic Train και δεν λειτουργούσε. Άκουγα ανθρώπους να μιλάνε στο τηλέφωνο και να λένε «έρχομαι να σε πάρω». Και εγώ να έχω μείνει «κόκκαλο» στον σταθμό και να καλώ τη γυναίκα μου και να μην απαντάει. Και μου έχει φύγει η γη κάτω από τα πόδια. Και ξαναμπαίνω στον σταθμάρχη και να λέω, δώσε μου μια απάντηση. Δεν μου απαντούσε. Μπήκα στο αμάξι να γυρίσω στη Βέροια, τα είχα χάσει» λέει και προσθέτει:

«Ήξερα ότι τρένο δεν θα ερχόταν. Προφανώς εκτροχιάστηκε. Και άνοιξα να ψάξω στις ειδήσεις. Διάβασα τι έγινε, είδα και εικόνες και έχω τρελαθεί. Περιμένω τηλεφώνημα και το τηλέφωνο δεν χτυπάει. Πέρασε μισή ώρα, μία ώρα και τίποτα. Παρακαλούσα να της είχε πέσει το τηλέφωνο κάτω και μέσα στο πλήθος και τον χαμό να το έχει χάσει».

«Τα παιδιά μας περιμέναν στο σπίτι. Ήταν ανήσυχα. Ρωτούσαν για τη μητέρα τους. Τους έλεγα πως είχε βλάβη το τρένο. Και έφυγα, πήρα σβάρνα τα νοσοκομεία να την ψάχνω. Κατέληξα στη Λάρισα. Μέσα στη νύχτα, μέσα στην αγωνία, με «κομμένα» τα πόδια» ανέφερε στο newsit.gr ο Δημήτρης Σέπκας και τονίζει:

«Στο νοσοκομείο στη Λάρισα ανακοίνωναν ονόματα. Περίμενα τη σειρά μου για την ταυτοποίηση. Χτύπησαν εκεί δύο τηλέφωνα ότι βρέθηκαν κάποιοι τραυματίες. Εκεί παρακαλάς να χτυπήσει το τηλέφωνο. Είπαν ότι βρέθηκε μια τραυματίας που τα χαρακτηριστικά της έμοιαζαν με της γυναίκας μου. Ήταν η τελευταία μου ελπίδα να αναγνωρίσω τη σύζυγό μου. Όμως, μετά ήμουν ο πρώτος που κλήθηκα στο νεκροτομείο. Και την αναγνώρισα!».

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν «έφυγαν» λέει ο Δημήτρης Σέπκας και επισημαίνει:

«Δολοφονήθηκαν από αμέλεια. Τι έφταιξε; Τι έφταιξε στην Ελλάδα; Ό,τι φταίει κάθε μέρα. Σε όλα όσα γίνονται. Δεν μπορώ να κρίνω αν φταίει μόνο ο σταθμάρχης. Αλλά αν είχε μόνο 4 μέρες στη δουλειά, με τέτοιο πρόβλημα στη γραμμή, τότε πώς ανέλαβε; Δέχτηκε να δουλέψει γνωρίζοντας τι γίνεται; Δεν ξέρω ποιος τον εμπιστεύτηκε και ποια είναι τα κριτήρια τους, δεν ξέρω. Νομίζω πως είναι ένα πόστο που δεν θα έπρεπε να μπει οποιοσδήποτε. Θα έπρεπε να είχε, τουλάχιστον, τα τυπικά προσόντα και την ουσιαστική εκπαίδευση. Δεν παίρνεις κάποιον, μια μέρα και τον βαφτίζεις σταθμάρχη κι αφήνεις δύο μωρά ορφανά να κλαίνε μέσα στη νύχτα!».

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content