ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ: Πρωτοδικείο στη Λιβαδειά ή Πρωτοδικείο στη Θήβα

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Ή ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΤΗ ΘΗΒΑ;

Σε αυτό το ρητορικό και τεχνητό ερώτημα η απάντηση δε μπορεί να είναι παρά μόνο μία: Πρωτοδικεία και στις δύο μεγάλες πόλεις της Βοιωτίας.

Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν σε εποχές πριν το 1935 όταν η Βοιωτία είχε ένα πρωτοδικείο. Σήμερα, οι ανάγκη για απονομή γρήγορης δικαιοσύνης απαιτεί να λειτουργήσουν αυτόνομα και με πλήρωση όλων των θέσεων του οργανογράμματός τους και οι δύο υπηρεσίες. Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για να φτιαχτούν δύο κτίρια λειτουργικά με όλες τις σύγχρονες προϋποθέσεις ώστε να απονέμουν γρήγορη και με ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες το δίκιο.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θήβας εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στη συγχώνευση των δύο δομών που –σε βάθος χρόνου- θα οδηγήσει στην κατάργηση του ενός από τα δύο.

Δεν επιτρέπεται να χρεώνεται την ανεπάρκεια και τους λάθος χειρισμούς της πολιτείας μία ολόκληρη περιοχή και να αναγκάζει τους συμπολίτες μας, τους δικηγόρους και τους υπαλλήλους σε μετακινήσεις έως και 100 χιλιομέτρων προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση στα δικαστήρια.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα τοπικά «παπαγαλάκια» της ρίχνουν το μπαλάκι στο γνωστό τους παιχνίδι. Το δίπολο «Λιβαδειά-Θήβα» ξαναβγαίνει από τη φαρέτρα τους και προσπαθούν με ανακοινώσεις τοπικιστικού χαρακτήρα να πολώσουν την κατάσταση θεωρώντας την απόφαση της συγχώνευσης δεδομένη.

Όχι κύριοι παράγοντες Θηβαίοι και Λιβαδείτες. Το «Ή εμείς ή αυτοί» δε μπορεί να αποτελέσει δίλημμα σε αυτό το θέμα. Η ισχύς εν τη ενώσει οφείλει να είναι η απάντηση των Βοιωτών.

Να στείλουμε το μήνυμα ότι οι ενωμένοι Βοιωτοί είμαστε απέναντι στην πολιτική της συρρίκνωσης των δομών και των υπηρεσιών και ότι θα αντισταθούμε σε αυτό το σχέδιο της κυβέρνησης. Να καταλάβει ότι οφείλει να λάβει υπόψη της την ιδιαιτερότητα της Βοιωτίας και να λειτουργήσουν τα Πρωτοδικεία της σε συντηρημένα κτίρια με στελεχωμένα τα τμήματά τους.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θήβας

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content