Συνέντευξη της Αγκόλη Σέββα Παναγιώτα στο e-sterea radio και τον Σοφοκλή Μακρίδη

Συνέντευξη της Αγκόλη Σέββα Παναγιώτας στο e-sterea radio και τον Σοφοκλή Μακρίδη

Η Αγκόλη Σέββα σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο e-sterea radio και τον καθηγητή Πανεπιστημίου Σοφοκλή Μακρίδη

H κ. Αγκόλη Σέββα υποψήφια με τον κ. Μπακογιάννη της ευχόμαστε καλή επιτυχία

Λίγα λόγια για την Αγκόλη Σέββα Παναγιώτα

Γεννήθηκε στην Άρτα Αυλώνας, αμιγώς ελληνική περιοχή της ομογένειας στην Αλβανία.
Σπούδασε με υποτροφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, όπου ειδικεύτηκε στον κλάδο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Σε μεταπτυχιακό επίπεδο έχει εξειδικευτεί:

  • στο University of Northampton της Βρετανίας για τον τίτλο Masters in Business Administration (M.B.A.),
  • στο Kaplan Business School στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στο Επιχειρηματικό Δίκαιο και στις Επιχειρηματικές Οικονομικές Αρχές του τμήματος Μ.Β.Α.,
  • στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για τον Σχεδιασμό και Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, καθώς και στη Διοίκηση και Διαχείριση Προσωπικού. 

Έχει πολυετή επαγγελματική πορεία που ξεκίνησε από τον ανθρωπιστικό τομέα, στελεχώνοντας σε Διεθνείς Οργανισμούς και Μη Κερδοσκοπικά Ιδρύματα, όπου ανέλαβε θέσεις όπως, Διοικητικό Στέλεχος, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονίστρια ομάδων εργασίας, Συντονίστρια Ερευνητικών Έργων.
Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πάνελ Συνεδρίων και Ημερίδων, εντός και εκτός Ελλάδας, για την προώθηση και υπεράσπιση δικαιωμάτων των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε Ελληνικά και Πολυεθνικά Πιστωτικά Ιδρύματα (Eurobank, Worldbridge-Pαylink, BNP Paribas), όπως επίσης και ως Εκπαιδευτική Σύμβουλος σε Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Πλέον, είναι αυτοαπασχολούμενη επιχειρηματίας και, ως Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτήσεων, παρέχει τις υπηρεσίες της σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε μεγάλες Εταιρείες Συμβούλων, όπου αναλαμβάνει τη διαχείριση δημοσίων έργων και αναπτυξιακών προγραμμάτων, καθώς και τον έλεγχο και συντονισμό σύμπραξης φορέων που υλοποιούν αναπτυξιακά και ερευνητικά έργα στο πλαίσιο Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είναι τακτικό μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων Ελλάδας, (ΕΟΠΕ).
Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Αρτινών Βορείου Ηπείρου στην Αθήνα, όπου διετέλεσε ως Γραμματέας του Συλλόγου.

Το 1996 ήταν υποψήφια για την Ελληνική Βουλή των Εφήβων, για την εκπροσώπηση των εφήβων της Βορείου Ηπείρου.

Το 2019, συμμετείχε στην αναμέτρηση για την Περιφέρεια Αττικής, στον εκλογικό αγώνα της Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική, (παράταξη των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στην Αθήνα), όπου συγκέντρωσε την πλειοψηφία των ψήφων του ψηφοδελτίου.

Είναι έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού, του Απόλλωνα, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, με πλήρη υποτροφία αριστείας από την Ιαπωνική Κυβέρνηση. 

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content