Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Βοιωτίας: Εργατικό ατύχημα στην εταιρεία Σκλαβενίτης στα Οινόφυτα

“Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του Σκλαβενίτη για το εργατικό ατύχημα που συνέβη χθες το μεσημέρι στις αποθήκες του στα Οινόφυτα (τμήμα ξηρού) και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου μας. Συγκεκριμένα πρόκειται για εργαζόμενο 51 χρόνων, οικογενειάρχη, που δουλεύει 5 χρόνια στην επιχείρηση και έχει υποστεί κάταγμα στην κνήμη μετά από χτύπημα κλαρκ. Ακόμα δε γνωρίζουμε αν ο συνάδελφος θα χρειαστεί χειρουργείο για να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

Για όλα αυτά δε φταίει η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά μας η μοίρα. Φταίει η εντατικοποίηση με τα συνεχή 12ωρα, η πίεση για να ”βγεί” η δουλειά. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει εργατικό ατύχημα στο συγκεκριμένο χώρο. Τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε τουλάχιστον άλλα 6. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως οι επιχειρηματικοί όμιλοι βάζουν τις ζωές μας στο ζύγι μαζί με τα κέρδη τους και πάντα αυτό βαραίνει προς το μέρος τους.

Δε θα το επιτρέψουμε! Ο μόνος δρόμος, έχει αποδειχθεί, είναι αυτός της οργάνωσης, της διεκδίκησης, της αλληλεγγύης. Κανένας μόνος του! Γι αυτό καλούμε και όλους τους συναδέλφους να απευθυνθούν στο σωματείο μας, να γίνουν μέλη του.

Καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα να παρέμβει. Καλούμε την εργοδοσία του Σκλαβενίτη να πάρει κάθε μέτρο που χρειάζεται για την προστασία των εργαζομένων, να παράσχει κάθε βοήθεια στον συνάδελφο μας έως ότου είναι 100% έτοιμος να επιστρέψει στο πόστο του. Να καλύψει όλα τα νοσήλεια που θα χρειαστούν και να του δίνονται οι αποδοχές του κανονικά για όσο διάστημα χρειαστεί. Στον συνάδελφο μας ευχόμαστε περαστικά και γρήγορα κοντά μας.”

pamehellas

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content