Συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης για το θέμα διαχείρισης στερεών αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας

    Συνάντηση πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:00, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Νίκος Σουλιώτης, οι Δήμαρχοι Χαλκιδέων Ελένη Βάκα, Θήβας Γιώργος Αναστασίου και Αλιάρτου – Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Νίκος Μαστροκώστας. 

   Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία υλοποίησης των έργων για την διαχείριση αποβλήτων της Στερεάς Ελλάδας. 

   Κατά την συνάντηση έγινε μία διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στο ουσιαστικό ζήτημα της πληρότητας των φακέλων συγκεκριμένων έργων που αφορούν την Στερεά Ελλάδα.

   Από όλους τους παριστάμενους εκφράστηκε η βούληση να προχωρήσει άμεσα η όλη διαδικασία αφού τα συγκεκριμένα έργα είναι αναγκαία για την διαχείριση των αποβλήτων. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα προχωρήσει η αξιολόγηση και η ένταξη του έργου της ΜΕΑ & ΧΥΤΥ (Ο.Ε.Δ.Α.) Λαμίας  για το οποίο υπάρχει πληρότητα φακέλου αλλά και η αξιολόγηση και ένταξη του έργου της ΜΕΑ & ΧΥΤΥ (Ο.Ε.Δ.Α.) Χαλκίδας, μετά την έκδοση της Α.Ε.Π.Ο. και θα προωθηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για το έργο της αναβάθμισης της Μ.Ε.Α. Άμφισσας. 

Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε σχετικά :

 «…Σήμερα έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την υλοποίηση σημαντικών έργων τα οποία είναι αναγκαία στην διαχείριση των αποβλήτων της Στερεάς Ελλάδας, με δημόσια χρηματοδότηση και με το μικρότερο δυνατό κόστος για τους δημότες. 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για την βούληση του να προχωρήσει άμεσα η όλη διαδικασία, ξεπερνώντας τα όσα θέματα ανέκυψαν στην πορεία.

Τα παραπάνω τρία έργα, είναι άκρως απαραίτητα για την περιοχή μας, για το Φορέα και τους Δήμους μέλη του και είναι εκείνα τα οποία καλύπτουν το σύνολο των αναγκών του. 

           Η προσπάθεια μας συνεχίζεται μέχρι την ένταξη και υλοποίηση  των συγκεκριμένων έργων…».

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content