Συνάντηση ΟΤΑ Βοιωτίας, με τον συνδυασμό «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ»

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023 συνάντηση του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας , με το συνδυασμό για το Δήμο Λεβαδέων «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ» και τον επικεφαλής του κ. Καραμάνη Δημήτρη. 

Στη συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα , ο σύλλογος εργαζομένων επισήμανε το σοβαρότατο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων, όπου οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν  τα τελευταία πολλά χρόνια ( απαγόρευση προσλήψεων , μη αναπλήρωση κενών θέσεων κτλ ) σε συνδυασμό με την κινητικότητα και τις συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων , έχουν οδηγήσει σε ουσιαστικό «άδειασμα» των υπηρεσιών. Ταυτόχρονα έχουν προστεθεί νέες αρμοδιότητες στους Δήμους , χωρίς αντίστοιχο προσωπικό , με συνέπεια την εργασιακή εξουθένωση των – ήδη επιβαρυμένων –  εργαζομένων και ότι αυτή συνεπάγεται στην όσο τη δυνατόν ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες.

Εκφράσαμε την πάγια απαίτηση του συλλόγου μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας , καθώς θεωρούμε ότι εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες ( ουσιαστικά αποτελούν εργασιακή ομηρία ) και σίγουρα όχι την εργασιακή ηρεμία και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων. 

Ακόμα όμως και το προσωπικό που υπηρετεί για χρόνια με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες όταν δικαιώνεται στα Δικαστήρια , οδηγείται σε υποχρεωτικές εφέσεις και συνεπώς στην απόλυση , μέσω της διάταξης του πρώην Υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη , την οποία ζητάμε να καταργηθεί , καθώς εκτός των άλλων παραβιάζει ξεκάθαρα την Διοικητική και Οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , όπως αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Ζητήσαμε την θέση του επικεφαλής του συνδυασμού κ. Καραμάνη για το ζήτημα αυτό ο οποίος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα υπέρ της θέσης αυτής του συλλόγου εργαζομένων και δεσμεύτηκε ότι πέρα από την στήριξη στις διεκδικήσεις μας , ο ίδιος εάν και εφόσον εκλεγεί στη διοίκηση του Δήμου δεν θα ασκήσει καμία έφεση σε οποιαδήποτε  δικαστική  απόφαση που θα δικαιώνει εργαζόμενους .

Η συζήτηση συνεχίστηκε για όλα τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους , όπου σε κλίμα γόνιμου διαλόγου συμφωνήσαμε αμφότεροι ότι αποτελεί προτεραιότητα και στόχο η επαρκής ενίσχυση και στελέχωση των υπηρεσιών με το αναγκαίο προσωπικό , με δημιουργία νέου Ο.Ε.Υ. που θα καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις , με ξεκάθαρο καθηκοντολόγιο για τους εργαζόμενους.

Συμφωνήσαμε επίσης ότι όχι μόνο δεν πρέπει να περικοπεί το επίδομα βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας (ΒΑE ) , αλλά αντίθετα να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους και κατηγορίες  εργαζομένων.

 Επισημάναμε ακόμη μια φορά ότι η Υγεία και η Ασφάλεια των εργαζομένων που αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για το σύλλογό μας , πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα για όλους , αφού δυστυχώς οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είμαστε  «πρωταθλητές» στα εργατικά ατυχήματα και θρηνούμε συνεχώς θύματα…

Τέλος , υπήρξε εκτενής διάλογος για πολλά ζητήματα της καθημερινής λειτουργίας του Δήμου (ενδεικτικά αναφέρουμε  τη διαχείριση των απορριμμάτων , τα αδέσποτα ζώα και τη διαχείρισή τους κ.α. ) , όπου ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ» μας ανέλυσε τις θέσεις του συνδυασμού του και κατέληξε συνοψίζοντας ότι ο βασικός πυρήνας του Δήμου και εν γένει της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , είναι το προσωπικό που υπηρετεί και εκεί θα δώσει τη δέουσα προσοχή.

Εν κατακλείδι , ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας , επισήμανε πως θα συνεχίσει να διεκδικεί άμεσες λύσεις και ουσιαστικό διάλογο για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων, όπως κάνει με συνέπεια και με κάθε τίμημα όλα αυτά τα χρόνια , πάντα με γνώμονα τόσο την προστασία των εργαζομένων όσο και την ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών. Από την πλευρά του ο κ. Καραμάνης δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος και ο συνδυασμός του θα είναι συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                         ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content