Συνάντηση Μουλκιώτη με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον Γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλο, τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργο Μουλκιώτη, τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Τουρισμού Δημήτρη Μπιάγκη, τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Ανάπτυξης & Επενδύσεων Απόστολο Πάνα, τον Γραμματέα Τομέα Εργασίας Μιχάλη Καλαντζόπουλο και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κουλούρη, συναντήθηκε στη Βουλή με τον Προέδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.) Γιώργο Χότζογλου και τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Κουτούκη.

Oι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν στα προβλήματα του κλάδου τους και συγκεκριμένα επικεντρώθηκαν στο ζήτημα της καταστρατήγησης των όρων των συνθηκών εργασίας, την ελλιπή κάλυψή των εργαζομένων από το επίδομα ανεργίας και την ανάγκη επέκτασής του, την επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία, την ανάγκη άμεσης κήρυξης ως γενικώς υποχρεωτικής της κλαδικής σύμβασής των ξενοδοχοϋπαλλήλων που καλύπτει περίπου 140.000 εργαζόμενους, αλλά και της ενίσχυσης της δια βίου εκπαίδευσης των εργαζομένων.

Τέλος, ενημέρωσαν για την έκτακτη σύγκλιση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας με θέμα την ένταξη στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού πολιτών τρίτων χωρών με τη διαδικασία της μετάκλησης, ακολουθώντας το μοντέλο της διαδικασίας για τους εργάτες γης.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ενημέρωσαν για την έγκαιρη ανάδειξη των προβλημάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό μέσω της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου και νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Τέλος, διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους της Π.Ο.Ε.Ε.Τ. για τη διαχρονική στήριξη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στα δίκαια αιτήματα τους, όπως αυτά συζητήθηκαν στη συνάντησή τους και δεσμεύτηκαν για την συνέχεια των πολιτικών και κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών για τα προβλήματα και τον ρόλο των εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό. Προς τούτο, θα ληφθεί άμεσα σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Από το Γραφείο Τύπου

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content