Συνάντηση Δημάρχου κ. Αναστασίου, με το Τοπικό Συμβούλιο Ελλοπίας για την εγκατάσταση σταθμών Ηλεκτρικής Ενέργειας

Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου συναντήθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων του γραφείου Δημάρχου το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Ελλοπίας που προέκυψε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και ενόψει της εγκατάστασης στη θέση «ΡΑΘΑΡΙΑ» Θίσβης του έργου έξι σταθμών αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας ενός Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης καθώς και Γραμμής Μεταφοράς Ενέργειας Υψηλής Τάσης.

Είναι εύλογη η ανησυχία των κατοίκων για την εγκατάσταση αυτή και φυσικά οποιαδήποτε προσπάθεια ενημέρωσης από όπου και αν προέρχεται και είναι προς όφελος των δημοτών είναι ευπρόσδεκτη, αν δεν γίνεται για λόγους αντιπολιτευτικούς και μόνο.

Η Δημοτική Αρχή με τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και αρμόδιο της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης έχουν επιδοθεί σε μία τιτάνια προσπάθεια επικοινωνίας με την επιστημονική κοινότητα ούτως ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση σχετικά με την επένδυση και τους κινδύνους που πιθανόν ελλοχεύουν από την εγκατάστασή της στην περιοχή και φυσικά τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον και στους κατοίκους της περιοχής και φυσικά θα κληθούν προς ενημέρωση όλων.

Άλλωστε το γεγονός της αρνητικής γνωμοδότησης από το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Ελλοπίας είναι προϊόν παρότρυνσης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής η οποία σεβόμενη τη βούληση της τοπικής κοινωνίας θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των δημοτών, όπως άλλωστε έχει πράξει μέχρι σήμερα.

Η επιχειρηματικότητα είναι ευπρόσδεκτη στον τόπο μας, όταν δεν δημιουργεί πρόβλημα και φυσικά είναι σύννομη και τηρούνται η νομοθεσία και οι κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας. Συνεχίζουμε με το ίδιο πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαιότητας για το καλό του τόπου μας.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content