Συνάντηση Αγγελόπουλου με την Υφυπουργό κ. Μιχαηλίδου για ενίσχυση δομών πρόνοιας στη Βοιωτία

Συνάντηση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με την Υφυπουργό κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου για θέματα ενίσχυσης των δομών πρόνοιας στη Βοιωτία
Ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Έφορος της Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση με την κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για Θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό – 2 Απριλίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι ανάγκες που υπάρχουν για την ενίσχυση των δομών πρόνοιας στο Νομό Βοιωτίας, αλλά και το γεγονός ότι η διευκόλυνση της καθημερινότητας των Ατόμων με αυτισμό και ευρύτερα με Αναπηρία, και των οικογενειών τους, πρέπει να είναι βασικό μέλημα όλων: δημόσιων φορέων, ιδιωτικών επιχειρήσεων, αλλά και συμπολιτών.
Τα τελευταία χρόνια από την Υφυπουργό Μιχαηλίδου και τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη έχει γίνει σημαντικό έργο για την ενίσχυση των δομών και των μηχανισμών Πρόνοιας με στόχο την υποστήριξη των Ατόμων με Αναπηρία. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν στη συνάντηση:
Η ψηφιακή κάρτα αναπηρίας που υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας.
Η καινοτόμα υπηρεσία “Relay”, που δίνει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας με ακουστική αναπηρία να πραγματοποιούν τηλε-βιντεοκλήσεις.
Το πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης ατόμων με αισθητηριακές αναπηρίες και ηλικιωμένους.
Το πρόγραμμα της πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης που αφορά σε περισσότερα από 1.600 παιδιά ηλικίας μηδέν έως έξι ετών, που μπορεί να προβλέψει συμπεριφορές παιδιών στο φάσμα του αυτισμού.
Η θέσπιση της υπηρεσίας του Προσωπικού Βοηθού.
Η επιχορήγηση και υλοποίηση έργων προσβασιμότητας.
Τα μέτρα για την ενίσχυση του θεσμού των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.
Η ψηφιοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης της Αναπηρίας.

Σημειώνεται επίσης ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση, υπό τον συντονισμό του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη συνέταξε και υλοποιεί Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.
Ο κ. Αγγελόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να στηριχθούν περαιτέρω οι δομές πρόνοιας του Νομού Βοιωτίας, να αναληφθούν περαιτέρω πρωτοβουλίες από όλους τους φορείς για την στήριξη των ατόμων με αναπηρία και υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν σε αυτή την προσπάθεια η Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, αλλά και πολλοί εθελοντικοί Οργανισμοί.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content