“Συναγερμός” για τη δημόσια υγεία: κρούσματα γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεις αναπνευστικού

Τελευταία ενημέρωση για τη δημόσια υγεία στις περιοχές πληγείσες από την κακοκαιρία Daniel

Κατά την τελευταία ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναφέρθηκε σε νεότερα στοιχεία σχετικά με τη δημόσια υγεία στις περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία Daniel.

Στις δομές υγείας του ΕΣΥ προσήλθαν 1.152 άτομα το τελευταίο 24ωρο, με 37 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και 36 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Συνολικά, έχουν διαγνωστεί 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 κρούσματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού. Η κυρία Αγαπηδάκη επεσήμανε πως ο αριθμός αυτών των κρουσμάτων δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς είναι αναμενόμενος για την εποχή.

Όσον αφορά τις νοσηλείες, υπάρχει μία επιπλέον στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και μία στην Καρδίτσα. Τα επιβεβαιωμένα παθογόνα είναι σαλμονέλα, εντεροπαθογόνο E.coli, ροταϊός και κλωστρίδιο, αλλά δεν υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση της υγείας κανενός ασθενή που νοσηλεύεται, και δεν έχουν ανιχνευτεί συρροές κρουσμάτων σε καμία περιοχή.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα διανεμηθούν 25.000 γαλότσες και προστατευτικές στολές στους πολίτες για προστασία από τα λιμνάζοντα νερά στην περιοχή, καλώντας τους πολίτες να περιμένουν για τη διανομή αυτών των υλικών τις επόμενες δύο ημέρες, αν δεν είναι απόλυτα αναγκαίο, και στη συνέχεια να ελέγξουν την κατάσταση των σπιτιών τους.

Σχετικά με την υδροδότηση, δεν υπήρξε καμία μεταβολή στην καταλληλότητα του νερού στους δήμους σε σχέση με τις πληροφορίες που ανακοινώθηκαν προηγουμένως. Η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ποιότητα και την καταλληλότητα του νερού θα συνεχίσει να γίνεται ανά δημοτικό διαμέρισμα από αύριο.

Τέλος, ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η ανίχνευση προνυμφών στα λιμνάζοντα ύδατα και γίνονται παρεμβάσεις για τη μείωση της μολυσματικότητας στα λιμνάζοντα ύδατα σε όλη την περιοχή.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content