Συμμετοχή του Δήμου Λεβαδέων στην 4η συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Frontish1p

Ο Δήμος Λεβαδέων συμμετείχε στην 4η συνάντηση εταίρων του έργου Frontsh1p που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Λεουβάρντεν (Leeuwarden) στην Ολλανδία κατά το χρονικό διάστημα 13 – 14 Ιουνίου 2023.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η μέχρι τώρα πορεία των εργασιών που στοχεύουν στην εξεύρεση συστημικών λύσεων για την εδαφική ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας διαμέσου της επαναχρησιμοποίησης των αποβλήτων από συσκευασίες και υπολείμματα ξύλου, υπολείμματα τροφών και ζωοτροφών, λύματα και απορρίμματα πλαστικών και καουτσούκ.

Οι συστημικές αυτές λύσεις θα εφαρμοστούν στην περιοχή του Lodz (Πολωνία), καθώς και σε τέσσερις άλλες ευρωπαϊκές περιοχές την Καμπανία (Ιταλία), τη Στερεά Ελλάδα (Ελλάδα), τη περιοχή Νόρτε (Πορτογαλία) και τη Φρισλάνδη (Ολλανδία). 

Το έργο Frontsh1p είναι τετραετούς διάρκειας πλήρως χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαμέσου του οποίου επιδιώκεται μια ολιστική προσέγγιση για την εξεύρεση λύσεων στη διαχείριση των αποβλήτων που θα επιφέρουν κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.  

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας χαιρετίζοντας τη συνάντηση των εταίρων σημείωσε ότι μέσω της ανάπτυξης των κυκλικών συστημικών λύσεων θα δημιουργηθούν κυκλικά περιφερειακά συμπλέγματα στα οποία θα εμπλέκεται ένα ευρύ φάσμα τοπικών, περιφερειακών και εθνικών φορέων, τόσο από τη δημόσια όσο και από την ιδιωτική σφαίρα και με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω ως προς την ορθή επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων προς όφελος του περιβάλλοντος, της οικονομίας και της κοινωνίας. 

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content