Σύλλογος εργαζομένων ΓΝ Λιβαδειάς – Πανελλαδική στάση εργασίας

Πανελλαδική στάση εργασίας 10:00-15:00
Παρασκευή 08/12/2023, και ώρα 11:00π.μ. στην είσοδο του Τ.Ε.Π.

Αγανάκτηση προκαλεί η συνεχιζόμενη κοροϊδία στους χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους από όλες τις κυβερνήσεις, που «αναγνωρίζουν την προσφορά μας» αλλά αρνούνται το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση με πλήρη δικαιώματα.
Με το νέο νομοσχέδιο που δόθηκε στη διαβούλευση και περιέχει ρυθμίσεις για τις ανανεώσεις του επικουρικού προσωπικού και συμβασιούχων που κάθε άλλο παρά ευνοϊκές είναι! Οι ανανεώσεις «φτάνουν» στην καλύτερη περίπτωση τους 6 μήνες, την ίδια ώρα που δεν γίνεται λόγος για νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με την λειτουργία ήδη των περισσότερων τμημάτων να είναι σε οριακό σημείο.


Οι δηλώσεις του Υπουργού πριν λίγους μήνες, που έταζε ότι οι εργολάβοι θα δουν την έξοδο από τα νοσοκομεία και ότι θα σταματήσουν όλοι οι διαγωνισμοί για εργολάβους ανεξάρτητα από το στάδιο που βρίσκονται, αποδείχτικαν για άλλη μια φορά κενό γράμμα καθώς οι διαγωνισμοί συνεχίζονται κανονικά ενώ η παράταση των συμβασιούχων ΣΟΧ προβλέπεται για 3 μόλις μήνες.

Όσοι λοιπόν συμβασιούχοι ΣΟΧ (6.000 συμβασιούχοι παννελαδικά) που ανήκουν στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης έχουν ενεργείς συμβάσεις αλλά στα νοσοκομεία που εργάζονται ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για την εκχώρηση των εν λόγω υπηρεσιών σε εργολάβους, θα απολυθούν δίνοντας τη θέση τους σε αυτούς.


Ήρθε η ώρα να σταματήσει το υγειονομικό προσωπικό να είναι 2 ταχυτήτων.
Όλοι οι συνάδελφοι με ελαστικές μορφές εργασίες είναι πολύτιμοι.
Ήρθε η στιγμή να αναγνωριστεί η προσφορά τους στο ΕΣΥ .

Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2023 ώρα 11:00 π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου (μπροστά στο ΤΕΠ) και διεκδικούμε:
Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
OXI στις ΣΔΙΤ, καταργήσεις, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΛΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΠΠΑ ΣΩΤΗΡΙΑ

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content