Στη σύλληψη ενός 55χρονου μελισσοκόμου προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο στην περιοχή της Αλυκής Βοιωτίας.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο άνδρας κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, κατά τη διάρκεια καπνίσματος μελισσών, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία περί πρόληψης πυρκαγιών.
Διοικητικό Πρόστιμο και Αυτόφωρη Διαδικασία
Ο 55χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών.
Για την πράξη του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 8.859,3 ευρώ, ενώ κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Κυριακή ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.
Αυστηροί Έλεγχοι για Πυρκαγιές
Το περιστατικό αναδεικνύει την αυξημένη εγρήγορση των αρχών εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και τη σημασία της υπεύθυνης συμπεριφοράς κατά την εκτέλεση αγροτικών και μελισσοκομικών εργασιών.
Οι πυροσβεστικές αρχές υπενθυμίζουν στους πολίτες την υποχρέωση συμμόρφωσης με τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές, προκειμένου να αποφευχθούν καταστροφικά συμβάντα για το περιβάλλον, την οικονομία και την ασφάλεια των πολιτών.