Σύγχρονοι λογοτέχνες συνομιλούν με Μαθητές του 1ου Λυκείου Θήβας

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Την Τρίτη 16/01/2024, επισκέφθηκε το σχολείο μας , μετά από πρόσκλησή μας, ο κ. Κώστας Σωτηρίου, συγγραφέας μυθιστορημάτων και θεατρικών έργων. Η επίσκεψή του έγινε με αφορμή την παρουσίαση μιας εργασίας που εκπόνησαν μαθητές της Α’ Λυκείου πάνω στο θεατρικό του έργο «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου».

Ο κ. Κώστας Σωτηρίου, απλός και προσιτός, άκουσε με ιδιαίτερη χαρά τις εργασίες των μαθητών, εντυπωσιάστηκε από το εύρος των γνώσεων των μαθητών και δέχτηκε με ιδιαίτερη ευγένεια να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών. Εντυπωσιάστηκε μάλιστα από τις θέσεις πολλών μαθητών, οι οποίοι είπαν ότι θα έδιναν ένα διαφορετικό τέλος για την ηρωίδα του θεατρικού έργου

Εξήγησε στους μαθητές πόσο πολύ επηρεάζεται ο ίδιος από την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Άλλωστε αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που τα έργα του θεωρούνται τόσο σύγχρονα.

Ο κ Σωτηρίου κατάφερε να «περάσει» στους μαθητές μας ότι η λογοτεχνία είναι τελικά η τέχνη να μιλήσεις για τη ζωή, για τις σημερινές ή παλιότερες καταστάσεις και να προειδοποιήσεις για τις επερχόμενες.

Απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στον συγγραφέα για την πρόθυμη ανταπόκρισή του στην πρόσκληση να ακούσει με τι αγάπη οι μαθητές μας αγκάλιασαν το έργο του και να συνομιλήσει μαζί τους.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content