Συμπαράσταση Ε.Κ. Λιβαδειάς στους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες απεξάρτησης

  ΨΗΦΙΣΜΑ    ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

   ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

  Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς έχει   καταδικάσει επανειλημμένα την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, που προωθήθηκε από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

  Το νέο νομοσχέδιο που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας, συνεχίζοντας τον δρόμο των μνημονίων, προβλέπει την δημιουργία ενός Οργανισμού που θα είναι Ν.Π.Ι.Δ. (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου), στον οποίο θα ενταχθούν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ, το 18 Άνω και όλα τα εγκεκριμένα θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης που λειτουργούν στην χώρα.

  Με την επιχειρούμενη αυτή συγχώνευση καταργείται ο Δημόσιος χαρακτήρας των Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας και σύμφωνα με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους των Μονάδων Απεξάρτησης υπονομεύονται οι θεραπευτικές  εναλλακτικές  λύσεις και έτσι κινδυνεύει η θεραπευτική συνέχεια όσων καταφεύγουν εκεί για θεραπεία.

  Το νομοσχέδιο αυτό είναι η συνέχεια της απόσυρσης των ευθυνών του κράτους για την Υγεία των πολιτών και είναι ενταγμένο στη λογική του « χαμηλότερου κόστους », σπρώχνοντας τους Τομείς αυτούς στο ιδιωτικό κεφάλαιο, όπως το έχουμε δει στον Τομέα της Παιδείας, του Πολιτισμού, της Ενέργειας, των Μεταφορών, των αποζημιώσεων από τις φυσικές καταστροφές κ.α..

  Έτσι το Νομοσχέδιο αυτό καταργεί την δωρεάν πρόσβαση στην Ψυχική Υγεία και στην Απεξάρτηση, στερώντας την σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν. 

  Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς  στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων των Δημόσιων Μονάδων Απεξάρτησης, του ΚΕΘΕΑ, του 18 Άνω, των θεραπευόμενων και των οικογενειών τους που ζητούν την απόσυρση του Νομοσχεδίου.

                                                Για       το       Δ.Σ. 

             Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content