Στο νέο ΕΣΠΑ μεταφέρεται η ανάπλαση της οδού Πολυνείκους στη Θήβα

Από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027» το έργο «Ανάπλαση οδού Πολυνείκους προ αρχαιολογικών χώρων Ηλέκτρων Πυλών & Ιερού Ηρακλέους του Δήμου Θηβαίων» συνολικής δαπάνης ποσού 504.409,31 € εκ των οποίων το ποσό των 460.000,00 € συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το υπολειπόμενο ποσό θα καλυφθεί από Ιδία Συμμετοχή του ΔΘ.

Η προαναφερόμενη πράξη ήταν ήδη ενταγμένη στο Ε.Π Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 και για διαχειριστικούς λόγους όπως ακριβώς είχε εγκριθεί μεταφέρθηκε στο Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα» 2021-2027.

Αντικείμενο της προτεινόμενης πράξης αποτελεί η ανάπλαση τμήματος της οδού Πολυνείκους, μήκους 140 μ. και εμβαδού 1.125 τμ. και συγκεκριμένα από την συμβολή των οδών Παναγιώτη Δράκου και Αμφίωνος έως την οδό Ετεοκλέους.

Στο τμήμα αυτό βρίσκονται τρεις ανασκαμμένοι αρχαιολογικοί χώροι μεγάλης σημασίας για την αρχαία πόλη: Οι Ηλέκτρες Πύλες σε δυο οικόπεδα εκατέρωθεν της οδού στο βόρειο τμήμα της και το Ιερό Ηρακλέους στο νότιο τμήμα. Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται η ανασυγκρότηση του κοινόχρηστου υπαίθριου χώρου, δηλαδή της οδού, με την δημιουργία οργανωμένων λειτουργικών ζωνών για την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, για την στάθμευση, για τον αστικό εξοπλισμό και για τις φυτεύσεις.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content